08ABBORREN avgjordes den 31 oktober

vinnande_lag-08abbar...
Foto: Calle Andersson / Vinnande lag Team City.

Den populära tävling 08ABBORREN hölls  i år med startplats i Vårby. Team 08 City vann medan Lars Lundberg vann kajakklassen.

När anmälningstiden gick ut stod det klart att det skulle bli nära dubbelt så många deltagare jämfört med 2019. Det blev 17 anmälda i kajakklassen och 42 båtar i båtklassen. Samtliga tog sig vattenvägen till de två bryggorna där arrangörerna överräckte mätbräda, karta och lunchpåse till lagen, allt för att undvika spring och kontakt på land. I några fall klev kaptenen i land och hämtade lagets lunchpåse och anmälda sig, sen snabbt ut på bryggan och ned i båten igen i väntan på kaptensmötet. Genomgången genomfördes och sedan fick båtarna ta sig iväg ut på tävlingsvattnet för att sedan påbörja fisket 08.00. Vädret var bra för fiske, gråmulet med lite droppar dis/regn i luften och en stabil vind. När båtarna givit sig iväg kunde vi gå in i värmen och rigga sekretariatet. Calle Andersson skötte liverapporteringen prickfritt som alltid, en rapportering som avslutades två timmar innan målgången  kl 14.00.

När sista rapporten gick ut så var dagens segrare i ledningen, Team 08 City i båtklassen och Lars Lundberg i kajakklassen.

larslundbergkajakcha...
Foto: Calle Andersson / Lars Lundberg vann kajakklassen.

Det blev inte så många och stora ändringar i resultatlistan de sista två timmarna mer än att dagens längsta abborre togs på slutet av Daniel Joneström på 43 cm och att dagens tvåa Team Armada Tackle gjorde en monsterupphämtning sista halvtimmen som så när hade snuvat vinnarna på segern. Hela 35 ekipage fyllde papperet och det var bra gjort och kul för stämningen. 

langstafiskendanielJ...
Daniel Joneström fångade tävlingens längsta abborre på 43 cm.

Klicka här för hela resultatlistan

Sportfiskarna tackar alla sponsorer och deltagare och hoppas att ni väljer att medverka till att 08 abborren 2021 också blir en succé.

Michael Molander, Sportfiskarna

Kategorier: Tävlingsfiske | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv