Team 70+ vann DM i gädda i Stockholm

pallen-DM-gadda-Stoc...Foto: Sportfiskarna / Segrarna i Team 70+ i mitten flankerade av lagen på andra och tredje plats.

Team 70+ vann  en tävling som var oväntat svår. Inget lag av de 33 som kom till start lyckades fylla papperet.

Den 17 oktober avgjordes Stockholmsdistriktets DM i gädda med start och mål i Bålsta. Det var 33 lag på startlinjen där de flesta såg fram emot att fylla papperet och sedan öka på längden. Det visade sig vara en svår uppgift och att få fem godkända gäddor över 70 cm visade sig vara omöjligt. Team 70+ lyckades bäst med fyra godkända och det räckte för seger och SM biljett till nästa års SM. Även Team Knickedickerna och Team Value Time kvitterade ut sina biljetter.

När bilarna på sina trailers närmar sig startplatsen i Bålsta så syns en strimma ljus på himmelen. Det är höst och det är ingen tvekan om att ljuset kommer allt senare på morgonen. Några kom sjövägen men de allra flesta kom på trailer men då rampen bestod av två så gick det smidigt och snabbt att få ner alla båtar i sjön i god tid innan kaptensmötet 08.30. När det var genomfört så tog de flesta en lugn start ut mot fiskeplatserna i norra Mälaren. Arrangörerna begav sig till klubbstuga och värme då morgon var fuktig och kall. Klockan 9.23 kommer första bilden från A.et i Gnaget som därmed la beslag på det priset. Sen droppar rapporterna in men inte alls med samma intensitet som förväntat, efter halva tävlingen kl 12 så leder man på 3 godkända gäddor över 70 cm. Det ser ut att vara bra fiskeväder för gädda men det tycker uppenbarligen inte gäddorna som håller sig borta. Ytterligare en timma senare är situationen densamma, ingen fisk över 90 cm och i ledningen de Team som lyckats fånga tre gäddor över måttet.

Med en knapp timme kvar så återgår arrangörerna till Start och målplatsen och de första lagen som har gett upp anländer. Ungefär här utkristalliseras dagens 5-6 lag som skall göra upp om de tre platserna till SM. Med en knapp halvtimme kvar sätter Team 70+ in stöten, som ända lag lyckas de landa fyra gdk denna dag och de vinner därmed överlägset. Betydligt tajtare om platserna bakom där båda lag en hamnar på samma resultat men där längsta gädda får fälla avgörande till Team Knickedickernas fördel gentemot Team Value Time.

En bra dag på sjön var det någon som sa och de flesta kunde nog hålla med även om den gröna med små gula prickar på hade annat för sig än att bita i gummi och hårdbeten. Dagens längsta fångades i slutet av tävlingen av Tomas Sand med en längd av 91 cm vilket gav honom ett minnesvärt pris för en god kämpainsats en dag när solen sken.

Se hela resultatlistan här.

Kategorier: Tävlingsfiske, Gädda | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv