Dan Ersbjörs vann SM i flugfiske

Pallen-1-SM-fluga-80...
Foto: Rolf Mylläri / SM 2020 vanns av Dan Ersbjörs tvåa blev Jonas Olsson och trea Markus Ersbjörs

Första helgen i oktober avgjordes årets SM i flugfiske i och kring Hallstahammar i Västmanland. Efter några avhopp kort inpå start så blev det till slut tio deltagare som gjorde upp i de tre delgrenarna, sjö, ström och båt.

Förberedelserna är många för arrangören Atletfiskarna SFK som behövde märka upp tävlingsplatserna för samtliga tre delmoment utspridda med på dryga 50 km avstånd. Båtmomentet avgjordes i Kolbäck, strömsträckorna i Hallstahammar och sjöfisket i en myrsjö utanför Ramsnäs.

Lottningen sker som alltid dagen innan och alla detaljer gällande helgens regler i de olika momenten gås igenom för att även de som är med för första gången skall få vetskap. Efter några avhopp kort inpå start så blev det till slut tio deltagare som gjorde upp under ledning av Rolf Mylläri som samlat ett stort antal frivilliga funktionärer som gjorde sitt under helgen. 

På lördagskvällen kunde man konstatera att det skulle bli en mycket jämn tävling. Efter att alla deltävlingar var avklarade stod Dan Ersbjörs som segrare med lägsta möjliga platssiffra: tre. Vilket var samma som Jonas Olsson, men då avgjorde antal fångade fiskar till Dans fördel med 18 - 12. Flest fick annars trean i tävlingen Markus Ersbjörs med hela 21 fångade fiskar.

Klicka här för fullständiga resultat 

Kategorier: Tävlingsfiske | Taggar: |

Nyhetsarkiv