Första upplagan av Nyköpingsborren avgjordes i helgen

Pallplats_Rickard_Gu...
Foto: Rickard Gustafsson / Stolta vinnare på prispallen.

Söndagen 30 augusti genomfördes den första upplagan av Nyköpingsborren. Den lokala Streetfisketävlingen arrangerades av Sportfiskarna i Nyköping och lockade ett fyrtiotal deltagare. Det var en jämn fördelning mellan juniorer och seniorer.

Tävlingen pågick under förmiddagen och totallängden för de tre längsta abborrarna registrerades vid inmätning. Dagen bjöd på ett behagligt väder med god stämning och kamratskap längs Nyköpingsån. Fisket var stundtals svårt och fångsterna koncentrerade till specifika platser.

- Det var en typisk fiskedag där små marginaler var helt avgörande, berättar Manfred Skog projektledare på Sportfiskarna.

Vinnarna i tävlingen stack ut men fighten mellan andra och tredje plats utgjordes av en respektive två centimeter i de båda klasserna. På första plats i juniorklassen kom David Lundh med 79 cm och i seniorklassen Danylo Servatyak med 84 cm. Tvåa i juniorklassen kom Gabriel Ekström med 67 cm och trea kom Gustav Nilsson med 66 cm. I seniorklassen slutade Emil Rocklind tvåa med 67 cm och Jimmy Borg trea med 65 cm.

-    Vi är otroligt nöjda med tävlingens genomförande och det var extra kul att se så många unga fisketalanger som deltog. Vi ser fram emot kommande upplagor av denna fantastiska Streetfisketävling, fortsätter Manfred.

Avslutningsvis vill vi rikta ett stort tack till Clarion Collection Hotel Kompaniet Nyköping, Jaktia Nyköping, Team Sportia Nyköping och Big Fish Sweden Fishing Camps/Skärgårdsguiderna som sponsrat med fina priser till tävlingen.

Läs resultatlistan här.

Kategorier: Fiske i Stockholm, Tävlingsfiske, Region Mitt | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv