Pär Ångman drog en fantastisk abborrdoublé på popper

abborr-double-800(1)
Foto: Pär Ångman / Pär berättar att det blev rätt stökigt med två stora abborrar i håven som skulle krokas av. Därav ett inte helt perfekt kort på båda fiskarna samtidigt.

Sportfiskarna fick nyligen in en mycket ovanlig fiskerapport från Växnan nära Ljusdal: Pär Ångman har lyckats med bedriften att dra två abborrar över kilot på samma kast!

Pär berättar själv:
I torsdags tog jag en morgontur på Växnan nära Ljusdal. Jag fick några mindre abborrar, några gäddor och hade ett hopphugg från en finfin gädda som jag missade. Jag var nöjd med ett rofyllt fiskepass.

Stannade till vid ett abborrställe på vägen hem för att prova med en popper. Satte på en Berkley Bullet pop 8 cm i färgen Maverick. I andra kastet small det till i ytan, men drillningen kändes sen väldigt konstig. Det vanliga abborrknyckandet varvades med stilla tryck, som kändes som gädda. Närmare båten såg jag då vad som satt på kroken: två fina abborrar!

storabborr-vaxnan-80...Foto: Pär Ångman / Den största fisken på 45 cm och 1370 gram. Snusdosan som referens!

Jag blev väldigt paff, och efter ett lite nervöst drag inunder båten lyckades jag håva dem. Det satt en borre på varje trekrok. Borrarna var på 45 cm och 1370 gram (riktigt välgödd) respektive 42 cm 1030 gram. 

Pär undrar nu om någon fångat en större doublé än denna på sammanlagt 2,4 kg abborre?

- Det vore häftigt om denna doublé stod sig väl, men även kul att höra om någon fått en större, kommenterar Pär.

Kategorier: Nyheter förstasidan, Fiske | Taggar: |

Nyhetsarkiv