Allt fler sportfiskar - skärpt fisketillsyn på Sportfiskarnas vatten

Fisketillsyn-fotoMar...
Skärpt fisketillsyn i Sportfiskarnas fiskevatten. Foto: Sportfiskarna.

Sportfiskarna region Väst har sedan en tid skärpt tillsynen i Sportfiskarnas vatten.

Under våren och försommaren har sportfisket fått ett rejält uppsving som Corona-anpassad friluftsverksamhet. Fiskekortsförsäljningen har ökat kraftigt på många platser i Sverige när många nyupptäckt sportfisket som friluftsaktivitet, något förbundet tycker är otroligt roligt. Nyligen blev också sportfiske godkänt för friskvårdsbidraget av Skatteverket, vilket ger möjlighet till företag att ge sina anställda exempelvis fiskekort eller kursavgifter som skattefri förmån. Detta ökar förhoppningsvis intresset ytterligare för sportfiske som den fantastiska friskvårdsaktivitet det är.

Med ökad fiskekortsförsäljning blir också fisketrycket högre, vilket kan innebära enstaka problem. Sportfiskarna region Väst har därför stärkt fisketillsynen i regionens vatten och kommer att vara mer aktiva än vanligt med tillsyn och beslag under resten av året. Med 70-talet vatten i Göteborgsregionen varav 60 ingår i Gula Kortet finns ingen risk för trängsel, men Sportfiskarna är noga med att fisket bedrivs hållbart.

Det är väldigt roligt att allt fler personer besöker våra många vatten. Våra duktiga tillsynspersoner hjälper gärna till med tips på fiskeplatser och beten. Samtidigt har vi under försommaren gjort ett halvdussin beslag där mindre nogräknade personer medvetet struntar i den svenska fiskelagstiftningen och våra uppsatta fiskeregler som syftar till att fisket ska vara hållbart. Utöver att vi beslagtar utrustningen polisanmäler vi samtliga sådana överträdelser, säger Sportfiskarnas regionchef Markus Lundgren.

 

Mer info:

Fiskemöjligheter i Göteborg/Svartedalen.

Gula Kortet - 60 Göteborgsvatten på ett fiskekort!

Hyr båt i Delsjöarna.

 

 

Kategorier: Fiske, Fisketips, Fiske i Göteborg, Region Väst | Taggar: |

Nyhetsarkiv