Isabelle Wassberger: gäddfiske, båtstrul och fiskeplaner

isabelle-gaddfiske1-...
Foto: Mikael Eriksson

Senast jag skrev var det om pimpel SM och mina planer på att avsluta pimpelsäsongen i Jämtland. Några veckor senare drog Corona in över världen och satte stopp för precis alla planer vad gäller tävlingsfiske.

Nu ska inte detta handla om Corona viruset utan vad jag istället har ägnat våren åt.
Jag tackade under våren ja till att representera Sverige i Nordiska Mästerskapen i pimpel som nästa år kommer att arrangeras utav Hudiksvalls sportfiskeklubb.
Jag ser väldigt mycket fram emot NM nästa år och det ska bli himla kul att få träffa så många duktiga fiskare. Jag hoppas och tror att jag kommer lära mig mycket under NM när så mycket kunskap samlas på en och samma plats.

Jag har även fått jobb här på Sportfiskarna och den 1/7 börjar jag arbeta på ekonomiavdelningen tillsammans med Ulla-Britt. Det känns så himla kul att få börja arbeta på Sportfiskarna och trots att det varit en stormig vår så känns det helt rätt att byta jobb!

När jag fyllde 30 fick jag en fiskeguidning tillsammans med Håkan Franson i present av min familj och i början på maj fiskade vi tillsammans på Roxen i Linköping.  Jag var så taggad och förväntansfull inför att få fiska med Håkan. Jag har följt både Pikefight, Abborrfemman och upplevs egen produktion kundkampen och Håkan verkade vara en himla trevlig kille som alltid är positiv och kommer med glada tillrop. Det visade sig att Håkan är precis likadan ”bakom kameran”. Dagen började lite tuff med storm och mörka moln och vi började fiska av ett flak där han fiskat med bra resultat dagen innan. Vi fick snabbt några snipor men det var inte dem vi var ute efter så vi letade oss vidare.

isabelle-gaddfiske-8...
Foto: Mikael Eriksson

Jag fick så mycket bra tips under dagen och vi hade en riktigt trevlig dag. Fram mot lunch slutade det storma och vi hittade en spot som gav flera riktigt bra hugg. Det small i betena och fisk efter fisk fick komma upp och kramas och fotas. Min pappa skulle egentligen varit med och fiskat tillsammans med mig och Håkan men då min Farmor hastigt blivit riktigt dålig fick han istället åka till sjukhuset och min icke fiskeintresserade sambo fick följa med och fiska. Det var lite småjobbigt ett tag när min sambo fick upp den största gäddan för dagen men det ordnade snart upp sig när han vägrade hålla i fisken. Det är inte det att jag inte unnar honom en fin fisk men det är ju himla typiskt att han som inte ens är intresserad ska få den största gäddan. Dagen löpte på med lite mindre gäddor och några missade hugg och när klockan närmade sig 17 begav vi oss hemåt igen. Jag var mycket tacksam för att få fiska med ett proffs och jag lärde mig så mycket under dagen. Tror även min sambo var rätt nöjd över att få känna på känslan när en riktigt stor fisk hugger tag i betet.

Jag hade några tävlingar inbokade under våren men då de allra flesta ställdes in fick jag helt plötsligt väldigt mycket lediga helger. Det hade ju varit kul att säga att jag har ägnat alla de helgerna åt fiske, men livet kom emellan och båten behövde service och lite kärlek.

isabelle-landfiske-8...
Foto: Andreas Eriksson

Visst det har blivit fiske ifrån land samt med vänner i deras båtar men det är bra mycket enklare att åka ut med sin egen båt när man vill fiska. I sommar tänker jag ägna mycket tid åt att försöka lära mig abborrfisket. Det har inte riktigt släppt ännu och jag vill mer än gärna kunna hitta abborren även på sommaren. Jag har frågat några duktiga fiskare om de vill ta sig an mig och lära upp mig så jag hoppas att nästa gång jag skriver kan jag visa upp några härliga stora abborrar.

Jag vågar knappt säga det men jag längtar så mycket tills pimpelsäsongen drar igång… Efter semestern är det bara en lång transportsträcka tills första isen lägger sig och man kan dra upp till Härjedalen och fiska HD-Cupen.

På återseende!

Kategorier: Tävlingsfiske | Taggar: |

Nyhetsarkiv