DM I ABBORRE

I de flesta tävlingsgrenar inom fiske är distriktsmästerskap också kval till kommande SM-final och sedan 2020 är det så även för grenen Abborre. Då abborre är en gren under uppstart så kommer hela 20 procent av deltagarna på DM 2021 bli kvalificerade att vara med på SM finalen 2022. För att få vara med och delta på DM måste du vara individuell medlem i Sportfiskarna.

Alla arrangörer erhåller efter godkänd sanktionering DM-medaljerna och 5 exklusiva mössor och 5 exklusiva kepsar fritt från Sportfiskarna.

Om DM i Abborre

Om det saknas DM-arrangemang i ditt distrikt, eller om det aktuella datumet inte alls passar, så får man kvala via DM i ett annat distrikt. Målsättningen på sikt är att alla distrikt ska arrangera ett DM. Förbundet bidrar gärna med att stötta distriktstävlingsledare och lokala föreningar i att organisera nya tävlingar. Hör av er till oss om intresse finns att genomföra DM i ert distrikt. Under fliken "regler" finner ni gällande regler som också ger stöd och vägledning för arrangören. Alla som deltar på DM måste vara individulla medlemmar i förbundet (klicka här för att bli medlem om du inte redan är det) och tävlingen ska vara sanktionerad.

2022 års DM-tävlingar i Abborre uppdateras löpande:
Skaraborg 20 aug
Gästrikland 27 aug
Södermanland 3 sept
Jönköping 10 sep
Värmland/Dalsland 18 sept
Södra Älvsborg 24 sep
Väst 16 okt
Dalarna 23 okt
Stockholm 29 okt