DM I ABBORRE

I de flesta tävlingsgrenar inom fiske är distriktsmästerskap också kval till kommande SM-final och sedan 2020 är det så även för grenen Abborre. Tio procent av deltagarna på DM är kvalificerade att vara med på SM finalen.
Nytt för 2020 är att alla arrangörer efter godkänd sanktionering erhåller medaljerna plus 5 exklusiva kepsar och 5 exklusiva mössor fritt från Sportfiskarna.

Om DM i Abborre

Om det saknas DM-arrangemang i ditt distrikt, eller om det aktuella datumet inte alls passar, så får man kvala via DM i ett annat distrikt. Målsättningen på sikt är dock att alla distrikt ska arrangera ett DM. Förbundet bidrar gärna med att stötta distriktstävlingsledare och lokala föreningar i att organisera nya tävlingar. Hör av er till oss om intresse finns att genomföra DM i ert distrikt. Gällande regler för tävlingsgrenen Abborre ger också stöd och vägledning för arrangören. Alla som deltar på DM måste vara individuella medlemmar i förbundet (klicka här för att bli medlem om du inte redan är det) och tävlingen ska vara sanktionerad.

2020 års DM-tävlingar i Abborre uppdateras löpande:
25 juli Stockholm
25 Juli Dalarna
5 Sep Skaraborg
5 Sep Uppsala Inställt
26 Sep Södra Älvsborg
24 Okt Väst
Norra Älvsborg återkommer med datum