Sanktionera fisketävling

När en fisketävling är sanktionerad innebär det:
att funktionärer och tävlande som är medlemmar i Sportfiskarna är olycksfallsförsäkrade, att arrangören är ansvarsförsäkrad. Exempel på ansvarsförsäkringen finns HÄR och att tävlingen följer gällande tävlingsbestämmelser.

 

 


DM-tävlingar måste vara sanktionerade för att vara kvalificerande till SM/landslagsuttagning.

Sanktionering måste före tävlingen för att ansvarsförsäkringen skall vara gällande. Om tävlingen blir inställd mejla tavling@sportfiskarna.se.

Uppgifter om sanktionerad tävling publiceras i tävlingskalendern på www.sportfiskarna.se/tavling.

Vid sanktionering anges en e-postadress dit en bekräftelse skickas när tävlingen godkänts. Den bekräftelsen innehåller tävlingens sanktioneringsnummer samt ett lösenord för att ändra uppgifter om tävlingen i och publicera resultat på hemsidan.

Betalning och priser

Betalning:

Efter genomförd tävling betalas avgiften till Sportfiskarna bankgiro 166-1222 och betalning märks med sanktioneringsnummer.

Avgifter:
- För individuella första/enda DM-tävlingar i alla discipliner betalas 10 kr/startande.
- För övriga DM-tävlingar betalas 5 kr/startande.
- För lagtävlingar DM i alla discipliner betalas 30 kr / lag.
- Interna klubbtävlingar och öppna tävlingar betalas enligt gällande tävlingsbestämmelser, för närvarande 50 kr för upp till 50 deltagare, 100 kr för 51-100, 150 kr för 101-150 och 200 kr för 151 eller fler deltagare.
- För fisketävlingar ingående i SPL gäller en fast summa som faktureras arrangören i samband med tävlingens genomförande.
- För SM-, NM- och VM kval-tävlingar regleras avgiften i avtal mellan arrangör och Sportfiskarna.

Fyll i sanktioneringsformuläret: