Blå kortet

Välkommen att fiska efter regnbåge i vikter upp till 3 kilo i det stadsnära och vackra Norra Långevattnet vid Kallebäck. Sjön ligger inom ett naturreservat och nås enkelt med bland annat buss.

 

Om fisket:

Den kilometerlånga sjön Norra Långevattnet ligger nära Delsjömotet utmed riksväg 40 vid Kallebäck, bara några minuters gångväg från busshållplatsen Delsjömotet. Sjön är ca 100 m bred och har en stor djupvariation.
Sportfiskarna gör kontinuerliga isättningar av regnbåge i storlek från 5 hg till 15 hg men då och då sätts även bonusfiskar på 2-3 kg in!
Fiske får bedrivas med flugspö och spinnspö. Mete och användning av alla former av agn är förbjudet under sommarfisket. Förutom regnbåge finns gädda, abborre och braxen i sjön.
Fisket skall bedrivas som rörligt fiske. Det betyder att vi samsas om platserna och inte blockerar en fiskeplats. Fisket bedrivs från land eller via vadning. Flytringsfiske är tillåtet om man löser en särskild licens för detta.
Blå Kortet är ett dagskort som kostar 180 kronor och berättigar till fångst av tre laxartade fiskar. Efter detta får du köpa ett nytt fiskekort om du vill fortsätta fiska. Flytringslicens för dagskort kostar 40 kronor eller 400 kronor för en hel säsong.
Vintertid får fiske från is bedrivas med pimpelspö med naturligt agn som räka, maggot, mask och dylikt. Kortfiskaren svarar själv för kontroll av bärkraftig is.
Naturen är till för många olika slags friluftsmänniskor. Hänsynstagande till andra är särskilt viktigt i detta område eftersom det under sommaren också kan förekomma en hel del badande. Du som fiskekortsinnehavare har alltså inget särskilt företräde till sjön.

Folder 2019 - klicka här!

Köp Blå kortet:

Online: www.fiskekort.se/blakortet

Övriga försäljningsställen >>