Ungdomsledare

Ungdomsledarna i Sportfiskarnas lokala föreningar är basen i vår verksamhet. Ledare blir man i regel för att man tycker att det är både kul och viktigt att lära barn och ungdomar fiske och friluftsliv. En ungdomsledare kan vara både gammal och ung, fiskeexpert eller glad amatör. Lusten att lära ut är det som alla har gemensamt.

Du som ungdomsledare är viktig!

Utan ungdomsverksamhet får vi inte någon återväxt av nya generationer sportfiskare i vårt förbund. Utan en nyrekrytering finns inte heller någon som tar över sportfiskets frågor efter oss idag. Du som ungdomsledare har därmed en oerhörd betydelse för sportfiskets framtid!

Beställ Sportfiskarnas ungdomsledar-hoodie!

Nu kan klubbarna beställa våra nya ledartröjor! Snyggaste munkjackan vid vattenbrynet.

Beställningsformulär hoodie

Vill du bli ledare?

Varje år arrangerar Sportfiskarna ledarutbildningar. Under två varierade dagar är det fokus på trevlig samvaro, idéutbyten, ledarskapstips, olika fisketekniker och såklart praktiskt fiske! Det blir övernattning nära ett vatten och möten med spännande ”expertgäster”. 

2018 års utbildning hölls vid småländska Ralången i maj månad. Håll utkik efter 2019 års utbildning på denna sida!

Skicka intresseanmälan och frågor till: oscar.trowald@sportfiskarna.se

Så här såg programmet ut 2018.

Har du frågor i övrigt om ungdomsverksamheten eller vill du bli ledare? Kontakta nationellt ungdomsansvarige:

Oscar Trowald
073-3241341
oscar.trowald@sportfiskarna.se

Bidrag till dig som ungdomsledare:

Aktivitetsbidraget: För att stötta lokal ungdomsverksamhet inrättades 2008 Aktivitetsbidraget som är ett årligt ekonomiskt bidrag som anslutna föreningar kan söka för främst ungdomsverksamhet. Bidraget har bestått av fasta summor på 3 000 eller 6 000 kr beroende på verksamhetens omfattning.
Info om hur man söker bidrag och ansökningsblankett hittar du här. 

Ledarstipendie: I samarbete med Abu Garcia och promotionföretaget Hello Sweden instiftades 2009 ett årligt stipendium på
20 000 kr: Stipendium till Torbjörn Åslunds minne. Stipendiet delas ut till en person som gjort en stor insats för att främja ungas intresse för sportfiske. Känner du någon som är värd att nomineras? Nominera din kandidat redan idag! 
Läs mer om stipendiet och nominera mottagare här.