Ungdomsledare

Ungdomsledarna i Sportfiskarnas lokala föreningar är basen i vår verksamhet. Ledare blir man i regel för att man tycker att det är både kul och viktigt att lära barn och ungdomar fiske och friluftsliv. En ungdomsledare kan vara både gammal och ung, fiskeexpert eller glad amatör. Lusten att lära ut är det som alla har gemensamt. På denna sida finner ni en palett av det som förbundet tillhandahåller för våra ungdomsledare.

Ungdomsledarutbildningar

Varje år anordnar förbundet två roliga och lärorika nationella ungdomsledarutbildningar där vi välkomnar både nya och rutinerade ungdomsledare. Här finner du information om, och anmäler dig till 2022 års utbildningar.

Utbildningsmaterial
Sportfiskarna tillhandahåller ett helt nytt inspirationskompendium för  ungdomsverksamhet: ”Fiska med barn och ungdomar”. Publikationen är exklusiv för anslutna föreningar. Mer information finner du här.

Profilmaterial för ledare
Sportfiskarna kommer under 2022 att arbeta extra med att ta fram profilmaterial för våra aktiva ungdomsledare. Tillgängliga produkter finner ni här. 

Ledarstipendium
Varje år delar Sportfiskarna tillsammans med Abu Garcia ut ett nationellt ungdomsledarstipendium på 20 000 kr till en person som har gjort en långvarig och värdefull insats för ungdomsarbetet i våra ideella led. Här finner du mer information.

Ekonomiska bidrag för ungdomsverksamhet
Sportfiskarna delar 2022 ut 1 miljon kronor till våra föreningars ungdomsverksamhet. Bidragen kan ni söka här.