Börja fiska

Börja fiska är ett unikt samarbete mellan Abu Garcia, Sportfiskarna, Sveaskog och utvalda sportfiskebutiker över hela landet. Du kan låna en fiskeutrustning, fiska varje dag i sommar och lämna tillbaka utrustningen när skolan börjar. Bättre kan det inte bli! Projektet är över för säsongen men återkommer under 2019.

Börja fiska erbjuder dig upp till 16 år

Lån av ett Abu Garcia haspelset eller inkapslat set.
När du har skickat in medlemsblanketten du får i butiken när du lånar utrustningen, får du följande hemskickat till dig utan kostnad:
* 32-sidig fiskehandbok
* Börja fiskas fiskemagasin
* Fiskekortet Börja fiska
* Ett spinnbete från ABU Garcia
* Ett klistermärke från Sportfiskarna
* En fiskelägers-folder
* I medlemskapet i Sportfiskarna ingår även en personlig olycksfallsförsäkring från Svedea och 4 nummer av Svenskt Fiske- Sveriges största fisketidning.

För att få detta paket behöver du bara betala 200 kr i deposition och underteckna ett låneavtal tillsammans med målsman. Exakt datum för när projektet drar igång kan variera över landet, men på de flesta orter startar utlåningen 15 maj. Du kan kvittera ut ditt fiskeset i de flesta av ABU:s Premium Dealer.

Klicka här för en lista över de butiker som deltar i Börja fiska. Gulmarkerade butiker lånar ut utrustningen medan vitmarkerade endast har försäljning av utrustning. Samtliga butiker har dock medlemserbjudandet med Fiskehandbok, fiskekort mm.

Här kan du fiska med vårt fiskekort

Med Börja fiskas fiskekort kan du fiska i cirka 100 fiskevatten på Sportfiskarnas fiskekortsområden Sportfiskekortet i Stockholm och på Gula kortets vatten i Göteborg och i en mängd av Sveaskogs vatten runt om i Sverige.