Färnaspecialisten Bosse Teuchler slår till med nytt svenskt rekord

farnarekord-2020-800
Foto: Storfiskregistret

Specimenräven och färnaspecialisten Bosse Teuchler är ett känt namn i många fiskekretsar. Speciellt när det gäller färnamete är hans namn och hans resultat genom åren något som nämns med största respekt. Och nu har han slagit till ordentligt – med ett nytt svenskt rekord.

Det var i början av maj som Bosse besökte Svartån med färnafiske i kikaren. Tanken var att lägga ett par dagar och själv försöka fånga någon storfärna, men framför allt att brorsonen Loke skulle få någon färna. Bosses bror Janne, också en välkänd storfiskare och pappa till Loke var också med. Och visst fick trion färnor, även om det stundtals var knepigt fiske.

Bosse berättar själv om fisket:

– Jag hade med mig både bröd, korv, räkor, kräftor och ost. Det var väldigt glest mellan nappen, Ett par napp första kvällen som resulterade i en fin hona på 2 710 g medan Janne och Loke bommade. På morgonen bytte jag ställe och fiskade grunt i strömmen med bröd – det resulterade i en färna på 2 820 g.
Jag fick inget mer den dagen, men Loke fick två kilosfärnor. Senare på kvällen vid 23 00 så fick jag en på 2 400 gram och en halvtimme senare kom hugget jag drömt om. Fisken rymdes knappt i håven. Det var en olekt hona, fullkomligt smällfet och grov över ryggen. Otroligt vacker utan en enda skavank.

– Färnan visade sig vara 61,5 centimeter lång, med en omkrets om 42 centimeter och en vikt på 3 605 gram, alltså 25 gram över gällande rekord. Dessutom var fisken Bosses 30:e färna över tre kilo – bara det är ju helt makalöst, berättar Nicka Hellenberg, Sportfiskarnas storfiskregistrerare.

Vågen som användes har testats av Sportfiskarna i ett laboratorium och Bosse Teuchlers färna är nu utsedd till nytt svenskt rekord. Stort grattis till en härlig fångst och till nytt svenskt rekord.

Läs mer om alla registrerade storfiskar och sportfiskerekord på: Storfiskregistret

Kategorier: Nyheter förstasidan, Storfiskregistret, Pressrum | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv