Rekordintresse för fiske under pandemin

Rekord-FiskekortSE-2...Foto: Joel Norlin

Allt fler söker sig ut i naturen under coronakrisen. Fiske är en av de friluftsaktiviteter som ökar snabbt. Sportfiskarna har registrerat nya rekord i förmedlingen av fiskekort. Under april ökade antalet utfärdade fiskekort på portalen fiskekort.se med över 70 % i förhållande till samma månad föregående år och hittills i maj är ökningen mer än 160 %. 

- Det är en orolig tid för många nu. Att komma ut i naturen med ett fiskespö i handen är ett fint sätt att både stressa ner och aktivera sig som vi är glada att fler upptäcker, säger Sten Frohm, Sportfiskarnas generalsekreterare.

Sportfiskarna har tagit fram ett informationsmaterial om vad som gäller för fiske och allemansrätt i Sverige. Genom broschyren ”Fiske i Sverige” som översatts till 20 olika språk vill förbundet både informera om Sveriges unika möjligheter för fiske och friluftsliv och om vilka regler som gäller ute i naturen. Fiskekort.se är Sportfiskarnas satsning för att öka tillgängligheten på fiskekort i Sverige. Det ska vara enkelt och gå snabbt att lösa fiskekort.

Sportfiskarnas fiskekortsportal fiskekort.se

Fiske i Sverige - informationsmaterial om Allemansrätt och fiske

Kategorier: Nyheter förstasidan, Fiske, Pressrum | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv