Nu släpps del 3 av Sportfiskarnas artfilmer och arthäften

Gös-Web

Nu lanserar Sportfiskarna artfilmer och arthäften om flertalet svenska fiskarter.

Sportfiskarna har tillsammans med flertalet experter tagit fram ett spännande informationsmaterial om tre svenska arter – gädda, öring och gös. Ambitionen i arbetet har varit att kombinera fakta från nationella och internationella forsknings- och myndighetsrapporter tillsammans med goda exempel, för att fokusera på fiskevård och förvaltning.

Sportfiskarna lanserar nu den tredje informationsinsatsen om en av våra mest populära arter – gösen. I vår första artfilm kunde du se och höra Sportfiskarnas gäddexpert Tobias Fränstam berätta om gäddans liv och leverne. I del 2 berättade Sportfiskarnas biolog Mattias Larsson om öringen och de många problem som finns i framförallt våra rinnande vatten. I del tre är det Sportfiskarnas biolog och gösspecialist Lars Ljunggren som berättar om gösens spännande liv. För dig som vill djupdyka ännu mer rekommenderas det 22-sidiga arthäftet som författats av gösexperten Magnus Andersson. 

Projektet har medfinansierats av Havs- och vattenmyndigheten genom anslag 1:11 Åtgärder för havs- och vattenmiljö.

Artfilm gös – klicka här. 
Arthäfte gös – klicka här. 
 

Kategorier: Nyheter förstasidan, Miljö, Fiske, Fiske i Göteborg, Fiske i Stockholm, Fiske i Värmland, Fiske i Malmö, Region | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv