11: årig superhjälte rensade vandringshinder

Elias-rensar-plastFoto: Tomas Edenfeldt / Elvaårige Elias rensar bäcken på plastskräp. Något han gjorde i flera timmar!

Tomas Edenfeldt medlem i Sportfiskarna hörde nyligen av sig och berättade att han tillsammans med sin son rensat bäcken upp till Sportfiskarnas gäddfabrik Enviken vid Bergshamra i Roslagen.

Thomas berättar: ”Jag gick med min son igår från Bergshamraviken längs med bäcken ända upp till gäddfabriken Enviken. Det hade samlats väldigt mycket bråte i bäcken som utgjorde vandringshinder för fisk som vill upp till våtmarken. Det har avverkats en hel del träd längs med bäcken på vissa partier och ris och grenar hade blåst ner i bäcken och bildat stopp. Även en hel del plast från en närliggande byggarbetsplats hade ramlat i. Jag och min 11-årige son kämpade allt vi kunde och rensade för hand det vi kom åt under flera timmar. ”

Elias-vid-envikenFoto: Tomas Edenfeldt / Även en superhjälte kan behöva lite fika: Elias pustar ut vid gäddfabriken Enviken.

Thomas kontaktade sedan Sportfiskarnas projektledare Micael Söderman om att det kunde finnas vandringshinder i bäcken. Micael ryckte ut och kontrollerade bäcken hela vägen från havet till våtmarken och kunde sedan konstatera att Thomas & son gjort ett gott städjobb. Inga vandringshinder fanns kvar som kunde stoppat de leksugna gäddor som snart ska simma upp. 

Sportfiskarna tackar för informationen och insatsen från Thomas. Och om man sportfiskare är ute och rör sig runt våra våtmarker och andra kustmynnande vattendrag och upptäcker något som verkar kunna vara ett vandringshinder eller liknande är vi tacksamma om man kontaktar oss. 

Kontakta oss via: 08-410 80 600, info@sportfiskarna.se

Kategorier: Ungdom, Rovfiskprojekten, Fiske i Stockholm, Region Mitt | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv