Sportfiskarnas artfilmer och arthäften: öring

Öring-web

Se Sportfiskarnas artfilm och arthäfte om öringen. Sportfiskarnas biolog Mattias Larsson berättar om öringen och dess liv och behovet av fungerande rinnande vatten.

Sportfiskarna har tillsammans med flertalet experter tagit fram ett spännande informationsmaterial om tre svenska arter – gädda, öring och gös. Ambitionen i arbetet har varit att kombinera fakta från nationella och internationella forsknings- och myndighetsrapporter tillsammans med goda exempel, för att fokusera på fiskevård och förvaltning.

Sportfiskarna lanserar nu den andra informationsinsatsen om en av våra mest populära arter – öringen. I vår första artfilm kunde du se och höra Sportfiskarnas gäddexpert Tobias Fränstam berätta om gäddans liv och leverne. I del 2 berättar Sportfiskarnas biolog Mattias Larsson om öringen och de många problem som finns i framförallt våra rinnande vatten. För dig som vill djupdyka ännu mer rekommenderas det 26-sidiga arthäftet som författats av Erik Degerman och Ingemar Näslund, två av Sveriges absolut främsta experter på öring och rinnande vatten. 

Projektet har medfinansierats av Havs- och vattenmyndigheten genom anslag 1:11 Åtgärder för havs- och vattenmiljö.

Artfilm öring – klicka här. 
Arthäfte öring – klicka här 
 

Kategorier: Nyheter förstasidan, Försurning, Fiske i Göteborg, Fiske i Värmland, Fiske i Stockholm, Fiske i Malmö, Region | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv