Dags för Artjakten!

wilma_med_blaagylta_...
Foto: Artjakten / Wilma Örnskov vann tävlingen för två år sedan genom att bland annat fånga denna supersnygga blågylta.
På lördag startar Sveriges mest populära artfisketävling. Genom ”Artjakten” har alla barn upp till 16 år möjlighet till ett varierat och utvecklande fiskeäventyr under hela sommaren. Fiska, fota, ladda upp och du är med i tävlingen!

Artfiske blir allt mer populärt i Sverige. Att vara artfiskare innebär att du försöker fånga så många olika fiskarter som möjligt i svenska söt- och saltvatten. Hur stora fiskarna är spelar ingen större roll.

Just detta handlar Artjakten om. Sportfiskarna, Fiskejournalen och Abu Garcia uppmanar nu alla barn och ungdomar födda 2003 och senare att ge sig och ut fånga så många svenska arter ni bara kan i sommar. När ni har fångat en ny art laddar ni upp bilden på er och fisken på Fiskejournalens hemsida. Ni uppdateras därefter automatiskt i tävlingslistan och ingår ett superkul fiskesammanhang tillsammans med hundratals andra svenska sportfiskekids. De som har flest arter 31 augusti vinner superfina priser från Abu Garica!

Kanonfina priser går också till den som fångar flest sötvattensarter och till den som lyckats få årets mest spektakulära fångst! Förra året vann Isac Larsson den senare kategorin med en skäggtorsk!

Alla blir samtidigt vinnare i Artjakten. De 300 första deltagarna som registrerar fiskar i tävlingen får det finfina betet Zazaa från Abu Garcia. De som registrerar därefter får en buff från Sportfiskarna. Något till alla alltså!

- Artjakten är ett sånt fantastiskt sommaräventyr – en superplan för sommarlovet! Och jag tycker verkligen att man som deltagare inte ska stirra sig blind på chanserna till topplacering. Det är såklart supersvårt att vinna. Men bara grejen att komma på 42:a i Sverige - det är inte så dumt! Se tävlingen som en kanonchans till att utveckla ditt fiske och dina kunskaper om vad det finns för spännande fiskar i dina hemmavatten – det finns garanterat fler än vad du tror, uppmanar Sportfiskarnas nationellt ungdomsansvarige Oscar Trowald. 

Mer info om Artjakten finner du här.

Kategorier: Nyheter förstasidan, Ungdom, Fiske, Fiske i Göteborg | Taggar: |

Nyhetsarkiv