Iris Sundgren från Göteborg knep brons på pimpel-SM!

webirissm
Iris Sundgren tävlandes för Sportfiskarna var det som med sina 1200gram abborre knep bronset på pimpel SM i klassen yngre dam-junior!
Foto: Hans Lindqwist

När 9 förväntansfulla tävlande från väst åkte till Luleå i helgen för att tävla i pimpel-SM så var det den yngsta som gick bäst!

Iris hade åkt tåg hela natten och kom fram precis på morgonen men fann sig ändå tillrätta innan startskottet gick. Iris fångade både abborre, stäm, gärs och mört under tävlingen men endast abborren räknades och till sist hade hon lyckats fånga ett 20-30 tal abborrar på fyra timmar med en totalvikt av 1200 gram. Det räckte till en bronspeng och en fin fiskerulle i pris.

För övriga deltagare från distrikt Väst gick det inte lika bra i sina klasser men alla fångade fisk i alla fall. Så här mycket abborre i gram fångade våra hjältar från Göteborgsområdet.

Mats Svensson 2896 
Jari Strandén 2805
Jan Bohlin 2723
Ove Nilsson 1585
Hans Lindqwist 1205
Iris Sundgren 1200
Gösta Wass 900
Annika Rolandsson 744
Henrik Josefsson 489

"-Pimpel-SM i Luleå var verkligen fantastiskt och arrangörerna ska ha en stor eloge för allt arbete", säger Hans Lindqwist som är regionalt ungdomsansvarig på Sportfiskarna i Väst och som även han var med och tävlade på SM.

 

Kategorier: Fiske i Göteborg, Tävlingsfiske | Taggar: |

Nyhetsarkiv