Isfisket på Mellansjön öppnar lördag 19 januari

regnbaage_mormyska_b...
Foto: Bengt Olsson / Välkomna på ett spännande isfiske på Mellansjön.
Efter kontroll av isen på Mellansjön och utifrån rådande väderleksprognos kommer isfisket preliminärt att öppna lördag 19 januari.

Isen på sjön kommer dock att testas under slutet av nästa vecka för att säkerställa att den är minst 10 cm över större delen av sjön.

Vid kontroll av isen tisdag 8 januari varierade isens tjocklek mellan 13–2 cm. Den aktuella väderprognosen för Malmakvarn utlovar dock kallt väder med flera minusgrader under ett flertal dygn i rad kommande vecka.

Om isfisket på Mellansjön
Under isfiskesäsongen säljer vi ett dagkort/familjekort som kostar 150kr och giltighetstiden är 24 timmar (tre laxartade fiskar per kort). Det finns gott om fisk i sjön då det görs en extra utsättning regnbåge inför vintersäsongen. Det finns fisk upp till ett par kilos vikt, så det gäller att hålla i grejorna! Mormyska agnad med räka/maggot brukar vara ett säkert kort. Bra huggtider brukar vara tidig gryning och skymningen då fisken ofta går in nära land för att äta. Även runt kl 10-11 brukar fisket av någon outgrundlig anledning vara bra. Det finns möjlighet att göra upp eld och grilla korv på en eldstad på stranden till höger om bryggan.

Fiskekort säljs på: www.fiskekort.se/mellansjon/

Vägbeskrivning till Mellansjön
Sjön ligger vid Malma Kvarn, cirka 50 minuters körning från Stockholm city på Värmdöleden/väg 222, mot Stavsnäs. Svänger höger mot Malma efter Strömma/Didriksdal och kör 2,8 km till en trevägskorsning, ta sedan vänster mot Malmakvarn. Kör sedan 2,5 km fram till Mellansjön på vänster sida. Efter uppförsbacken vid Mellansjön finns en parkering på höger sida.

Eventuella ändringar av premiärdatumet meddelas här på webbsidan.

Kategorier: Fiske i Stockholm | Taggar: |

Nyhetsarkiv