Dokumentation från Sportfiskarnas infokväll Vänern

fiske_forshaga_800
Foto: Sportfiskarna / Laxfiske i Forshaga
Sportfiskarna har haft infokväll i Karlstad och närmare 45 personer fanns på plats på stadshotellet Där myndigheter, forskare, Sportfiskarna, kraftbolag mfl presenterade projekt och

Presentationer hölls av Länsstyrelserna, Jordbruksverket, Gammelkroppa lax AB/Fortum, Laxfond Vänern, SLU, SVA och Sportfiskarna.

Filmer från föredragen finns på Sportfiskarnas kanal på YouTube.

Sportfiskarna har sedan fler år jobbat med fångstrapporteringsprojekt för laxen och öringen i Vänern och de möten vi haft nu i veckan är en del i dessa projekt. Syftet är att samla kunskap om bestånden och även skapa samverkan mellan olika aktörer för att göra det bästa för Vänerns fiskbestånd där vi ser Gullspångslaxen som absolut mest hotad och därmed prioriterad.

För den som är intresserad av laxen och övriga fiskar i Vänern finns Fångstdatabanken, vår rapporteringsfunktion för sportfisket i Vänern. Där kan sportfiskare registrera fångster och den data som kommer in används för forskning, förvaltning och utveckling av bestånden och sportfisket i Vänern. I nuläget finns en databas med över 12 000 fångster från Vänern. Applikationen Fångstdatabanken finns för både iPhone och Androida mobiltelefoner och är gratis på App Store och Google Play. Hemsidan där det går att se statistik för sportfiskets fångster hittas här: www.fangstdatabanken.se

Vi hoppas på god utveckling för Vänerns sportfiske och fiskbestånd och kommer även jobba vidare med de övriga nationella vatten vi har.

Läs presentationerna från kvällen i PDF-format:

Mikael Tuneld, om Sportfiskarna

Peter Belin, Fångstdata Vänern

Thomas Johansson Laxfond Vänern

Fredrik Andersson Trollingtävlingar Vänern

Thomas Johansson Lax i Vänern

Johnny Norrgård Avelsfiske och utsättningar

Stefan Larsson SLU Forskning fritidsfiske

Charlotte Axén SVA IPN Vänern

Daniel Melin Jordbruksverket Fritidsfiske i Sverige

För mer info och frågor:
Peter Belin, Sportfiskarna region Värmland, 070-6894820, peter.belin@sportfiskarna.se

Kategorier: Fiske i Värmland | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv