Jonas Rantanen fick årets Åslunds-stipendium

jonas_rantanenFoto: Sportfiskarna-Abu Garcia / Jonas Rantanen flankerad av Oscar Trowald till vänster och Pär Lindberg till höger.
Ungdomsledaren och eldsjälen Jonas Rantanen från Rättvik-Boda Fiskevårdsförening tilldelades Sportfiskarnas och Abu Garcias årliga ungdomsledarstipendium under onsdagen. Priset kröner en ”Klassdrags-kung” som på några få år tagit ut flera tusentals barn på fiske i Siljan-området. Torbjörn Åslunds minnesstipendium är den allra ädlaste utmärkelsen man kan erhålla som ideell ungdomsledare i sportfiskesverige.

Sedan 2009 har den årliga summan på 20 000 kr delats ut av Abu Garcia, Sportfiskarna och promotionföretaget Hello Sweden i syfte att premiera en person för sitt arbete med att främja ungas intresse för sportfiske, fiske- och vattenvård.

I år var det Jonas Rantanens tur. Han överraskades vid en Klassdrags-aktivitet i centrala Rättvik av Sportfiskarna och Abu Garcias försäljningschef Pär Lindberg. På plats fanns mer än 100 skolbarn, lokal media och Rättviks kommunalråd.

– Vilken ära! Jag vill tacka alla fantastiska barn som fiskat med oss i ur och skur detta år och vår fantastiska ungdomsförening som alltid gör ett stort jobb med för- och efterarbete. Och inte minst min sambo Ulrika som stöttat, bromsat och eldat på i rätt lägen för att nå våra mål med föreningen, sammanfattar Jonas Rantanen.

Från Sportfiskarnas sida är det omöjligt att inte imponeras av den bredd i ungdomsarbetet som Jonas Rantanen har byggt upp på de förhållandevis få år som föreningen varit ansluten till Sportfiskarna:

– Jonas är en riktig dynamo, vad det verkar helt outtröttlig. Förutom allt fantastiskt han gjort med Klassdraget har han också grundat en ungdomsförening, anordnat fiske för barn under alla skollov, fått in fiske på elevens val i skolan, arbetat fram gratis fiske för barn på alla föreningens vatten, fiskat med funktionshindrande och HBV-hem. Listan kan göras betydligt längre, berättar Sportfiskarnas nationellt ungdomsansvarige Oscar Trowald.

– Får man upp fiskeintresset i unga år finns det goda chanser att man behåller intresset livet ut. Stort tack Jonas för att du gett så många barn den möjligheten med stöd av Klassdraget och alla dina andra engagemang, kommenterade Pär Lindberg på Abu Garcia, som gjorde en glad och engagerad debut som utdelare av stipendiet som företaget en gång initierade.

Sportfiskarna vill rikta ett stort tack till Jonas Rantanen för hans insatser och till Abu Garcia för deras mångåriga stöd till ungdomsverksamheten.

Torbjörn Åslunds Stipendium instiftades 2009 av Abu Garcia, promotionföretaget Hello Sweden och Sportfiskarna som ett årligt stipendium på 20 000 kronor. Stipendiet instiftades för att hedra minnet av Torbjörn Åslund, passionerad sportfiskare och mångårig försäljningschef på Abu som avled 2007. Syftet med stipendiet är att premiera personer som på olika sätt arbetar för att främja ungas intresse för sportfiske.

Läs mer om stipendiet här.

Kategorier: Nyheter förstasidan, Ungdom, Förening, Pressrum | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv