Fångsterna i juni!

SigneSoderqvistbraxe...Signes första fisk på nya haspelspöt blev en finfin guldbraxen!

Nu kan vi summera första månaden av tre i sommarens upplaga av Artjakten! Totalt har 741 fiskar rapporterats in och vanligast är abborre med 113 olika fiskande barn som rapporterat in arten under juni månad.

En annan art som är populär är braxen. 26 barn har fångat braxen under juni månad och rapporterat in dem till Artjakten. 5-åriga Signe berättar att den första fisken på det nya haspelspöt blev just en fin braxen som efter en lång fight kunde landas och ge mycket stor lycka!

För Signe väntar nu en ny Hi-Lo wobbler från Abu Garcia som säkert kommer passa bra till haspelspöt och framtida gös och gädda äventyr?

Det finns 85 Hi-Lo kvar för de barn under 16 år som rapporterar in fiskar härnäst. Efter att 300 barn har rapporterat in så får man istället en multiwear buff från Sportfiskarna.

Fångar du sommarens mest spektakulära fisk eller flest antal sötvattensarter så väntar extra fina priser från Abu Garcia. Det gör det även till de 10 som fångat flest arter under sommaren, så ut och fiska! Bästa tipset om du inte fångar något är att sätta en mindre krok på linan. Stora krokar fångar bara stora fiskar, men små krokar fångar både små och stora fiskar och i Artjakten räknas alla fiskar som inte är fridlysta.

Anmäl din fisk här!

Kategorier: Ungdom, Fiske, Tävlingsfiske | Taggar: |

Nyhetsarkiv