Dags för Artjakten!

Artjakten_Socpuff
Foto: Fiskejournalen
Idag börjar sommaren på riktigt. Genom webfisketävlingen Artjakten kan alla barn upp till 16 år vara med i ett 3 månader långt sommaräventyr med fiskeglädje i centrum.

Artjakten är liksom tidigare år ett samarbete mellan Abu Garcia, Fiskejournalen och Sportfiskarna. Under åren har tävlingen blivit en given sommarfavorit bland många barn runt om i landet. Kombinationen av artfiske, sommarlov och lättillgänglig fisketävling har varit en svårslagen kombination.
- Vi märker att artfiske blir allt mer populärt, vilket är så otroligt kul. Arter som annars är helt förbisedda med toppvikter på under ett hekto blir här lika mycket värda som en storgädda. Visst är det tufft att kunna konkurrera i toppen av tävlingen – men bara grejen att kunna vara top 100 i Sverige – eller kunna klättra 50 placeringar genom ytterligare 3 fångade arter – det är riktigt coolt, sammanfattar Sportfiskarnas nationellt ungdomsansvarige Oscar Trowald.

Upplägget är lika busenkelt som tidigare. Fota dig själv och din registrerade art och posta upp den på Fiskejournalens hemsida. Tävlingen håller på hela sommaren 1/6 – 31/8. Därefter utses vinnare i totalt antal arter, flest sötvattensarter och årets mest spektakulära fångst. Fina fiskeutrustningspriser utlovas från Abu Garcia. I år får de 300 första tävlande som registrerar sin första fisk också ett klassiskt kanonbete från Abu Garcia – en Hi-Lo-wobbler. Resterande deltagare får en buff från Sportfiskarna. Samtliga deltagare blir gratis prova-på-medlemmar i Sportfiskarna.

Så sätt igång med Artjakten redan i helgen – här registrerar du dina fiskar!

Kategorier: Ungdom, Fisketips, Fiske i Göteborg, Fiske i Stockholm, Fiske i Värmland, Fiske i Malmö | Taggar: |

Nyhetsarkiv