Premiär för sommarklassikern Börja Fiska!

borja_fiska_web_800
Foto: Abu Garcia
Börja Fiska är satsningen som har gett tiotusentals barn möjligheten att få prova på fiske under sommarlovet. Under snart tio år har Abu Garcia, Sportfiskarna och Sveaskog lett projektet där engagerade sportfiskebutiker runt om i landet lånat ut gratis fiskeutrustningar till skollediga barn under 16 år. Nu har årets premiär gått av stapeln i butikerna!

Upplägget med Börja Fiska är lika enkelt som smart. På Sportfiskarnas hemsida finns en lista med sportfiskebutiker som lånar ut kompletta spinnfiske-set till fiskeintresserade barn under hela sommaren. Här finner du också butiker som säljer utrustningen till ett reducerat pris. Alla barn som tar del av erbjudandet får också en blankett i butiken som sedan skickas in. Genom denna får deltagarna ett gratis medlemskap i Sportfiskarna, ett fiskekort från Sveaskog, ett spinnbete från Abu Garcia och mycket annat!

- Sommarlovet ger svårslagna möjligheter till att få prova på det roliga och fina med att fiska. Genom Börja Fiska kan Sportfiskarna vara med och erbjuda en unik chans för skollediga barn, ett erbjudande som också utgör en viktig del i förbundets samlade och allt bredare arbete för att främja barn och ungdomars intresse för fiske och fiskevård, sammanfattar Sportfiskarnas generalsekreterare Sten Frohm.

Redskapsföretaget Abu Garcia var ursprungligen initiativtagare till Börja Fiska och har en lång tradition av att arbeta med satsningar riktade mot barn och ungdomars fiske. Företaget ser Börja Fiska som en hjärtefråga:

- Vi vill att så många barn och unga skall få möjligheten att börja fiska utan att det skall kosta att för mycket. Att sportfiska är en spännande och trevlig aktivitet för hela familjen. Att middagsfisken smakar extra gott som egenfångad är en extra bonus, sammanfattar företagets försäljningschef Pär Lindberg.

Just nu väntar flera tusen fiskeutrustningar på en ny ägare ute i butikerna. Sommarlovet närmar sig. Ta chansen!

Klicka här för mer information om Börja Fiska med en lista på de butiker som deltar.

Missa inte heller: den fina informationsfilm om projektet som har gjorts av projektets frontfigur Robert ”Robbo” Jonsson.

Kategorier: Nyheter förstasidan, Ungdom, Fisketips, Pressrum | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv