Fiffigt för färnafantaster: ny bok inspirerar

farnabok_800
Foto: Nicka Hellenberg
Gillar du färnan och fisket efter den härliga arten så har vi ett lästips för dig. Biologen fiskerikonsulenten och specimenmetaren Carl-Johan Månsson har skrivit och gett ut boken med stort B för dig som vill frossa i kunskap om just färnan. ”Färnan – min favoritfisk” heter boken som nyligen landade hos Sportfiskarna.

Månssons bok om färnan är en liten bibel för dig som intresserar dig för specimenmete i allmänhet och färnafiske i synnerhet. Att det är hans favoritfisk går inte att ta miste på. Det är en bok fylld av kärleksförklaringar och hänförelse. Men, skriften innehåller inte alls bara härliga fiskeepisoder.

Här ryms genomgång av vilka typer av vatten och platser du kan hitta färnan – och varför den finns på dessa ställen. Statistik, fisketips och konkreta råd om var, hur och när radas upp på ett trevligt och mycket intressant sätt. Drygt hundra sidor har du att läsa igenom och låta dig inspireras av. Carl-Johan Månsson spekulerar även i var vi kanske kommer kunna hitta storfärnor framöver. I backspegeln hittar vi rekordfiskar och spännande tillbakablickar.

Rekommenderas för dig som vill öka din kunskapsnivå om både färnan som art och ditt eget fiske efter den stridbara och häftiga arten.

Är du intresserad av boken kan du beställa den direkt från Carl-Johan. Priset är 200 kronor (inklusive frakt).
Beställ via: carl-johan.mansson@hushallningssallskapet.se

Kategorier: Fiske, Fisketips, Nyheter förstasidan, Storfiskregistret | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv