Jörgen Segerstein från Staffanstorp vann båten

baatvinnare_800
Foto: Fredric Renz/ Nu blir det ännu mer båtfiske för Jörgen Segerstein, här med fin gäddfångst.
Det fina båtpaketet med en fullt utrustad Linder Sportsman 400 vanns av Jörgen Segerstein, medlem i fiskeföreningen SG Pesca.

Alla medlemmar som betalat medlemsavgiften eller registrerats av sin förening innan 31 mars var med i utlottningen av båtpaketet. Med anledning av den fina vinsten i medlemstävlingen ställde vi några frågor till Jörgen.

Hur länge har du varit medlem i Sportfiskarna?
Då jag är medlem i SG Pesca, en hederlig gammal specimengrupp som var väldigt framgångsrika tävlingsfiskare på sin tid, är jag medlem i Sportfiskarna via klubben. Tyvärr kommer jag inte ihåg vilket år vi som förening blev medlem men syftet var iallafall tävlingsfiske och att stötta Sportfiskarna i alla aktiviteter ni driver. Jag gissar på att vi varit anslutna som förening i 15–20 år.

Vad är den viktigaste anledningen till att du är medlem?
Idag bedriver jag ett annat fiske och fokus är inte så mycket på tävlingar. Sportfiskarnas engagemang i bl.a vattenkvalité och fiskbestånd i Sverige är något jag gärna stöttar fullt ut. Att ni dessutom satsar stort på den unga generationen av nya sportfiskare gör att mitt medlemskap i Sportfiskarna känns självklart.

Vilket är ditt favoritfiske och vad har du på meritlistan?
Gädda och abborre ligger mig varmt om hjärtat. Det var dessa arter som triggade igång mitt fiske för en massa år sedan och fortfarande idag får jag ett adrenalinpåslag när jag drillar en fin fisk. Jag har ett antal guldnålar av olika arter men ska jag framhäva några individer är det gädda på 15kg och abborre på 1950gr.

Lite kort om vem du är vid sidan om det du skrivit ovan?
Lever tillsammans med flugfiskande sambo och är pappa till två ungdomar varav den ena anammat mitt intresse för fiske. Extra kul är att han precis har börjat som ungdomsledare för Sportfiskarna inom fiske för unga.

Dagtid är min huvudsyssla utvecklingsingenjör inom mekanik på ett medicintekniskt företag och kvällarna ägnas åt mitt och min kollega Fredric Renz företag Renzstein. Vi försöker förse Sverige och övriga Europa med heta beten och övriga fiskeprylar.   

Hur känns det att ha vunnit utlottningen och nu stå som ägare till den specialbyggda båten?
Jag kan inte fatta att jag av alla medlemmar i Sportfiskarna står som lycklig ägare till denna fina båt. Det är självklart extremt kul.

Vad blir första fisket med båten?
Troligtvis ett pass i Löddeå med familjen senare i vår.
 

linder_massa_2018_80...

Båtpaketet bestod av:
Linder Sportsman 400
Tiki EU-trailer TIKI BE600R
Yamaha 9.9Hk med rorkult
Minnkota PowerDrive BT55 IP
Humminbird Helix 7
Helförsäkrad första året

Sportfiskarna vill tacka alla sponsorer som bidragit till årets medlemstävling. Nästa år har du som medlem åter chansen att vinna ett båtekipage!

Kategorier: Nyheter förstasidan, Förening | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv