Följ med på påsklovsfiske i Göteborg!

hostlovKanske kan vi lura upp ännu större regnbågar än denna under påsklovet?

Nu stundar påsk och därmed lov! Lov innebär fiske och i Göteborg anordnar vi fyra dagars fiske för alla lovlediga.

Vi startar på klassisk påsklovsmark i Härlanda tjärn lördagen den 13/4, där blir det främst fiske efter regnbåge med start 10:00 och vi håller på till 14:00 Fisket är lättillgängligt.

Dagen efter på söndagen den 14/4 träffas vi vid gångbron ut till Stora Amundön. Här blir det fiske efter sik, öring och plattfisk. Även denna dag är det fiske mellan 10:00 och 14:00. Vi har med lättare fika till alla, medtag bra kläder och bra skor att gå en bit med. Platsen är inte lämplig för rullstolar eller större barnvagnar.

Under tisdagen den 16/4 är det fiske i Göta älv i Frihamnen vid Jubileumsparken, det är en artrik plats där vi under höstlovet fångade både makrill, vitling, sill och smörbult. Här fiskar vi mellan 10:00 och 15:00. Det pågår även cykelaktiviteter tillsammans med parken. Platsen är lättillgänglig och tillåter fiske även från rullstol.

Men vi avslutar på ett gammalt hederligt ställe där många barn fångat sin första fisk, nämligen Bergsjön. I Bergsjön kommer vi under onsdagen den 17/4 att försöka lura regnbågen och abborren mellan klockan 10:00 och 14:00. Det är flera andra aktiviteter på plats, med jägarna som täljer och pratar om djuren i skogen vid elden, skog och ungdom har pilbågsskytte och orienteringsklubben erbjuder utmaningar med kartan i hand. Delar av området runt sjön är byggarbetsplats så kom i tid då det kan vara problem att hitta fram till sjön från vissa håll.

Samtliga aktiviteter passar bra för barn från 7 år och uppåt. Föräldrar och alla andra är med varmt välkomna!

Vi har all säkerhetsutrustning med och vi tillhandahåller fiskeutrustning så långt lagret räcker. Men medtag gärna egen utrustning, ett sittunderlag eller liknande, varma kläder, fika samt en termos med något varmt att dricka!

För frågor hör av dig till:

Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund |Hans Lindqwist |Regionalt Ungdomsansvarig
Tel 0730-74 30 59 | E-post: hans.lindqwist@sportfiskarna.se

Kategorier: Ungdom, Fisketips, Fiske i Göteborg | Taggar: |

Nyhetsarkiv