Sandbäckstjärn öppnar igen för fiske

isfiske_sandbackstja...
Foto: Joakim Eriksson / Äntligen blir det fiske igen!
Det populära fisket i Sandbäckstjärn öppnar igen 1 februari. Välkomna till ett spännande isfiske efter regnbåge och öring.

Fiskekort kommer som vanligt att kunna köpas på fiskebutikerna i Karlstad, Scandic Klarälven och via sajten fiskekort.se.

Sandbäckstjärnens is kontrolleras inte av Sportfiskarna utan det är den fiskandes eget ansvar att kolla om isen håller. Ta alltid på isdubbar innan du går ut på isen, fiska inte ensam och använd ispik för att undersöka isen vid förflyttning.

Sedan i höstas har Sandbäckstjärn i Karlstad varit belagt med tillträdesförbud sedan man hittat dumpad militär ammunition på botten. Efter att försvarsmakten nu undersökt sjön med avancerad ekolodsteknik har kommunen tagit beslutet att häva tillträdesförbudet och fisket kan återigen öppnas för fiskeintresserade. Vid undersökningen har man konstaterat att det finns en hel del skrot på botten begravd i dyn men det bedöms vara helt ofarligt för allmänheten så länge man bedriver sportfiske enligt gällande regler.

Den som vill ha mer information om undersökningen av Sandbäckstjärnens botten kan kontakta Björn Johansson på Karlstad kommun: 054-540 69 54.

Information om fisket i Sandbäckstjärn:

Joakim Eriksson, Sportfiskarna, 070-441 42 03

Peter Belin, Sportfiskarna, 070-689 48 20

Kategorier: Fiske i Värmland | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv