Splash vann lag-SM i internationellt mete

vinnareSM_intmete_20...
Foto: Sportfiskarna / I vinnande laget fiskade Andreas Sandberg, Henrik Bengtsson, Mikael Tono och Anssi Lehtevä.
Efter två dagar med fina förhållanden men utmanade fiske i Rögle dammar stod Splash som svenska mästare i internationellt mete.

Segern ger förutom äran att tituleras sig mästare även laget och föreningen en plats på klubblags-VM 2018 som fiskas i Ungern i slutet av juli 2018.

Splash vann i överlägsen stil med en marginal av 20,5 poäng gentemot Swea på en silverplats. Marginalen från tvån Swea till trean Constellaiton blev sedan 4 poäng. Se bifogad resultatlista. Fullständiga sektionsresultat och en mer utförlig beskrivning av fisket och taktiken bakom segern finns att läsa på metetorgets Facebooksida.

Fisket var minst sagt knepigt under helgen. Förmodligen med anledning av det extremmyckna regnet som fallit i regionen under den senaste tiden samt att temperaturen i vattnet hastigt hade sjunkit ett antal grader inför tävlingarna. I damm tre där det för en tid sedan fångades många stora braxnar på det landslagskvalet som genomfördes fångades det under helgen inte en enda större bonusfisk utan alla resultat baserades på mört och abborre i lite olika storlekar med framförallt fisk mellan 20-80gr. I damm fem där de största fiskarna av både braxnar och abborre huserar kom det upp ett antal lite större abborrar i storlek från ca 400gr upp till Johan Kindlund fiskandes för Trosa AFK som fångade en abborre på 1800gr första dagen som en del av hans sektionsvinnande vikt.

Arrangören FK Balans gjorde ett storstilat arbete med arrangemanget, röjning och inte minst rensningen av meteplattser i damm tre som alltid innehåller rejält med växter sommartid.

För 2018 söker vi nu arrangörer för både SM lag och individuellt inom internationellt mete.

Resultatlista lag-SM internationellt mete.

Sektionsresultat LagSM_intmete_2017_lor-son.

Kategorier: Tävlingsfiske | Taggar: |

Nyhetsarkiv