Sommarens mest spektakulära fångst!

paddtorsk_2-juli-17_...
Sommarens mest spektakulära fångst blev Jacob Fohlins svenska rekord på paddtorsk!

I sommar har 1770 fiskar av 91 olika arter rapporterats in i fisketävlingen Artjakten som Sportfiskarna arrangerar tillsammans med Abu Garcia och Fiskejournalen, den mest spektakulära fångsten röstades fram i helgen!

Det var verkligen jämnt in på målsnöret även i kategorin sommarens mest spektakulära fisk!

Av 10 nominerade så röstades det på sju av de fångade fiskarna.

15 artfiskare, biologer, storfiskare och fiskexperter röstade på bidragen och med minsta möjliga marginal så fick vinnaren 5 röster medan tvåan, Ludwig Esséns håkärring, fick 4 röster.

Slutligen blev det svenska rekordet på paddtorsk som vann sommarens mest spektakulära fisk! Stort grattis till Jacob Fohlin som därmed vinner ett fint haspelset från Abu Garcia och en helårsprenumeration av Fiskejournalen!

1770 fiskar fördelades på 306 barn och ungdomar rapporterades in i sommarens upplaga av Artjakten. Det blev totalt 91 fiskarter som fångades i sommar och Vilma Örnskov var tävlingens stora vinnare med 75 arter totalt vilket är ett nytt rekord och Vilma vann även flest fångade arter i sötvatten.

Extra stort grattis till de elva barn och ungdomar som kom på topp 10, Vilma Örnskov, Ludwig Essén, Robin Kanthe, Pelle Hjelm, Patricia Olsson, Loa Lanner, Moa Hollsten, Melker Durell, Kelvin Hylén, Albin Durell och Gustav Nyström!

Abu Garcia, Sportfiskarna och Fiskejournalen vill tacka alla unga fiskare för bidragen och hoppas att de fina fiskegrejerna som skickas ut kommer till stor användning under kommande fiskeäventyr. För den fiskeintresserade ungdomen så finns det flera fiskeläger och lovaktiviteter runt om i landet att hålla utkik efter och det går utmärkt att samla på Sportfiskarnas fiskemärken.

Vi ser fram emot nästa sommar och hälsar alla barn och ungdomar välkomna tillbaka till Artjakten då!

Kategorier: Ungdom, Fiske, Tävlingsfiske | Taggar: |

Attachments

  1. paddtorsk_2-juli-17_600.jpg 2017-08-29 11:00:48

Nyhetsarkiv