En vecka kvar av artjakten!

Algot Nordqvist sarv
Algot Nordqvists fina guldklimp till sarv är en riktigt häftig fisk från sommarens upplaga av Artjakten!

Med en vecka kvar så är det en riktigt rafflande toppstrid i Artjakten. Åt Vilma Örnskovs fantastiska ledning på 73 arter fångade i sommar är det nog inget att göra åt men där under är det rekordjämnt!

I kampen om silver och brons så ligger fyra personer inom tre arter! Ludwig Essén ligger i skrivande stund tvåa på 46 arter, tätt följd av Pelle Hjelm på 45, Robin Kanthe på 44 och Patricia Olsson på 43.

Även för att hamna på åtråvärda topp 10 så är det stenhårt in på mållinjen! I princip ligger 9 personer och slåss om det på plats 6-14 de har mellan 37 och 28 arter från svenska vatten i sommar.

Men för att få fina priser behöver man bara rapportera in en endaste fisk från sommaren. Enda kravet är att man är född 2001 eller senare och att fisken inte är fridlyst. Nu har 300 barn och ungdomar rapporterat in och belönas med en Svartzonker McMio junior från Abu Garcia och de som rapporterar in fisk härefter får en Sportfiskarna multiwear buff.

En som kan se fram emot sin fina McMio är Algot Nordqvist som bland annat rapporterat in sju arter varav den fina sarven på bilden.

Extra fina priser finns också att vinna till dem som rapporterar in flest antal sötvattensarter och sommarens mest spektakulära fisk!

Rapportera in din fisk från sommaren på Fiskejournalens tävlingssida!

Kategorier: Ungdom, Fiske, Fisketips, Tävlingsfiske | Taggar: |

Nyhetsarkiv