Två veckor kvar av Artjakten 2017

Lilly Olofsson oring...
Lilly Olofsson med en fin liten öring från ett av sommarens fiskeäventyr!

Med endast två veckor kvar av Artjakten, sommarens stora artfisketävling för barn och ungdomar, så är det 290 anmälda tävlande i tävlingen!

Alla som anmäler en fisk fångad under juni, juli eller augusti och som är 16 år eller yngre får fina priser. De 300 första som anmäler en fisk får ett fint Svartzonker tailbete, McMio Junior från Abu Garcia och de som anmäler därefter får en multiwear buff från Sportfiskarna.

Utöver detta finns det fler fina priser att vinna för de som fångat flest antal arter, totalt och i sötvatten samt sommarens mest spektakulära fisk.

Lilly Olofsson från Luleå har fiskat flitigt i sommar och rapporterar bland annat denna fina lilla öring som fångades på mete med mask. Det är så här många startar sin fiskekarriär och det fina med Artjakten är att även små fiskar räknas.

Fridlysta arter såsom pigghaj, mal och ål räknas dock inte vilket gör att några som anmält dessa arter fått de fiskarna underkända.

Totalt har över 1600 fiskar anmälts och med två veckor kvar leder Vilma Örnskov på 72 arter. Det är nytt rekord för tävlingen och troligen har ingen annan fiskare tagit så många arter på så kort tid tidigare. Imponerande!

Här anmäler du din fisk till Artjakten!

Kategorier: Ungdom, Fiske, Fisketips, Tävlingsfiske | Taggar: |

Attachments

  1. Lilly Olofsson oring web.jpg 2017-08-18 10:17:50

Nyhetsarkiv