Spektakulära fångster i Artjakten

Ludwig Essén Håkärri...
Sommarens största fisk hittills i tävlingen, en håkäring på 135 cm, som Ludwig Essén lurade på 10-gradaren. Foto: Artjakten/Sportfiskarna

Det har fångats ovanligt många olika arter i sommarens stora fisketävling för barn - Artjakten. Hela 90 olika sorters fiskar har fångats vilket är extremt bra. Flest har 14 åriga Vilma Örnskov!

Ja, artrikedomen är det inget fel på i Svenska vatten, Vilma har själv fångat 69 olika arter under sommaren och många av fiskarna har dessutom varit stora exemplar. Kolla in hennes lubb, gräskarp och braxen till exempel.

Den största fisken som rapporterats hittills i sommar tog 16 årige Ludwig Essén som slog till med en håkäring på 135 cm. Denna kluns är dock egentligen liten i sammanhanget då håkäringar kan väga över ett ton och bli över 7 meter långa. Håkäringen mäts endast för att undvika att skada dem och denna fisk vägde enligt tabell 16,5 kg.

Andra spektakulära fångster som rapporterats är stora gäddor och abborrar, vitrocka, fin asp, större havsnål, en sötvattensfångad hornsimpa, flera storfiskreggor och ett potentiellt svenskt rekord, mer om detta rekord kommer senare!

De 300 första som rapporterar en fisk till Artjakten får ett fint Svartzonker McMio Junior från Abu Garcia. Därefter får man en multiwear-buff från Sportfiskarna. Många andra fina priser väntar dem som rapporterar in flest arter från sötvatten, topp tio samt ett specialpris till den som fångar sommarens fisk. Det är 21 dagar kvar av tävlingen så skynda att registrera din fisk.

Rapportera din eller ditt barns fisk här.

I dagsläget har 1 506 fiskar rapporterats in av totalt 279 barn och ungdomar denna sommar.

Kategorier: Nyheter förstasidan, Ungdom, Storfiskregistret, Fiske, Tävlingsfiske | Taggar: |

Nyhetsarkiv