Läger 2017

läger hemsidan
Foto: Sportfiskarna

Varje år genomförs 15-20 ungdomsläger för juniormedlemmar i Sportfiskarna, det är till stor del klubbar som är medlemmar i Sportfiskarna som arrangerar men också olika företag eller fiskeanläggningar. Årets utbud är stort och täcker hela landet från det äventyrsfyllda fjällfiskelägret i Kiruna till det varierande fisket som erbjuds i åar, sjöar och havet i Skåne på Osbylägrena.

I år är utbudet ökat med fyra nya läger varav info om ett av dem, Gäddlägret på Gräsö, redan finns ute. Det blir även två läger i Halmstad och ett nytt tjejläger! Mer info om dessa kommer. Två gamla läger försvinner, Sälenlägret och Gamlebylägret.

Det läger som ligger närmst i tiden är det exklusiva pimpellägret i Jämtland. Ungdomarna åker med ledarna från Stockholm och får följa med ut på fyra dagars fullspäckade dagar med några av Sveriges bästa isfiskeexperter, det blir knep och knåp för att fånga fisken samt god mat, fint boende och fokus på fiske med pimpeltävlingar där alla får priser!

Läs mer om lägret här.

Det är även hög tid att anmäla sig till Gäddklubbens ungdomsläger och Gäddlägret på Gräsö om man vill vara säker på att få en plats!

För den som vill åka på ett längre äventyr så erbjuder vi även i år flugfiskeäventyr i världsklass i svenska fjällvärlden där ungdomarna flygs ut i ödemarken med helikopter för att leva vildmarksliv, fiska och tälta i en vecka vid en älv i Norrlands inland under Kirunalägret. Eller om man hellre brottas med hälleflundror som är större än en själv så kan man sätta sig på havsfiskebussen till Helnessund i Nord-Norge för att åka ut på Nordsjön och jaga drömfisken.

För den som inte vill lägga alla pengar på ett kort så finns många fullspäckade läger med några av landets bästa fiskeexperter med som ledare på lägren. I Hökensås får du träffa flugfiskelegenden Johan Klingberg och på Helsingborgslägret åker du med en av Sveriges bästa havsfiskeskeppare Niklas Nielsen.

På Sportfiskegymnasierna i Forshaga, Älvdalen och Osby får du följa med på varierande fiske i olika miljöer och lära dig grunderna inom flera olika fiskemetoder.

Missa inte chansen till att skaffa er nya minnen och kanske även nya vänner för livet på ett eller flera av Sportfiskarnas läger 2017!

Läs mer om alla läger här.

 

Kategorier: Ungdom, Fiske, Fiske i Göteborg, Fiske i Stockholm, Fiske i Värmland, Fiske i Malmö, Förening | Taggar: |

Nyhetsarkiv