Landlagskvalet i Internationellt mete klart

flote_intmete_800
Foto: Anssi Lehtevä

Efter helgens avslutande femte och sjätte deltävling som genomfördes i Norrköping är det klart vilka som ska representera Sverige i kommande VM och EM.

Som vanligt var tävlingarna mycket rafflande, tighta och utmanande både vad det gällde motståndet och ett minst sagt höstligt väder.

2017 års VM genomförs i Belgien medan EM genomförs i Italien. Hur de båda lagen slutgiltigen kommer se ut vet vi i dagläget inte ännu men klart är att de kommer bestå initialt av de 10 första på kvalet och sedan med eventuell komplettering av nästföljande. De fem första går till VM och de nästkommande tar en plats i EM laget.

Extra trevlig och kul är att en förstagångare i dessa sammanhang gick hela vägen in i VM laget efter ett mycket stark kval. Så ett stort extra grattis till Daniel Åslund fiskandes för Älvkrokens SFK för en stark stabil insatts som renderade i möjligheten till landslagsdebut 2017.

Till 2017 hoppas och ser vi så klart att så många som möjligt ger sig i kast med att fajtas om de platser som finns i vad som absolut är riktigt utmanande och roliga kvaltävlingar.

– Vi ser gärna att ni som tävlingsmetar tipsar om lämpliga kvalvatten och att ni tar kontakt med mig om ni känner för att arrangera någon kvaltävling 2017, kommenterar Anssi Lehtevä, Sportfiskarnas tävlingsansvarige.

Mer info: Anssi Lehtevä, 08-410 80 605, anssi.lehteva@sportfiskarna.se

Kategorier: Tävlingsfiske | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv