Sök ny tjänst på Sportfiskarna: regionalt ansvarig ungdom och integration

klassdraget_2014_800
I och med tjänsten blir det ännu mer ungdomsverksamhet! / Foto: Bengt Olsson
Förbundet söker nu en regionalt ansvarig för förbundets ungdoms- och integrationsarbete i antingen Forshaga eller Gävle.

Tjänsten är en projektanställning på heltid under två år med goda möjligheter till förlängning. Vi söker en person antingen till Sportfiskarnas regionkontor i Forshaga eller till kontoret i Gävle. Sista ansökningsdag är 1 maj och tillträde är så snart som möjligt.

Om tjänsten
En av Sportfiskarnas kärnverksamheter är främjandet av barns och ungas fiske. Sportfiskarna växer och inrättar nu ytterligare en tjänst med uppgift att få fler barn och ungdomar att fiska och att höja elevers kunskaper i de naturvetenskapliga ämnena. Den regionalt ungdoms- och integrationsansvarig kommer bland annat att:

• Planera för och ta emot skolklasser vid tätortsnära vattendrag för att tillsammans med eleverna utföra praktisk fiske- och vattenvård.

• Ansvara för planering och genomförande av en omfattande lovverksamhet med fiske och fiskevård i fokus.

• Koordinera arbetet med att erbjuda fiske för fler målgrupper, bl.a. nyanlända ungdomar.

Arbetet sker såväl vid skrivbordet som ute i fält. En central del av arbetet är att etablera och underhålla kontakter med skolor och social- och fritidsförvaltningar. En annan del är att samverka med kommuner och andra organisationer för att utveckla sportfiske som medel för integration. Det blir också den regionalt ansvariges uppgift att stötta verksamheten i fiskeklubbar och distrikt. I tjänsten ingår vidare att söka nya projekt för att öka möjligheterna till sportfiske i regionen samt att representerar Sportfiskarna i arbetsgrupper och intressepolitik regionalt.  Tjänsten förutsätter självständigt arbete såväl som god samverkan med kollegor, samt visst resande och kvälls- och helgarbete.

Läs hela platsannonsen här.

Kategorier: Förening, Nyheter förstasidan | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv