Fortsatt bra fiske på Värmdösjöarna

Nu är regnbågarna på hugget! Foto: Knuts Conny
Sluta inte fiska för att det är senhöst: Sportfiskarnas regnbågssjöar på Värmdö är fulla av huggvillig fisk. Passa på att prova ett spännande fiske innan isläggningen!

Hyrbåtarna är upptagna för vintern men fisket är inte över: regnbågen blir piggare och mer aktiv på senhösten när vattentemperaturen sjunker och regn och blåst gör vattnet syrerikt. Ute vid put & take-sjöarna Mellansjön och Kvarnsjön kan man ha en härlig fiske- och naturupplevelse. Ta med familjen och grilla korv och fiska lite avslappnat med exempelvis räkmete. Lämna dock inte fiskespöet liggande obevakat: en stor regnbåge kan lätt dra ner det i sjön! Man kan även kombinera fisket med att leta efter hösten sista trattkantareller eller spana efter sjöarnas bäverfamiljer.

Fisketips:
Effektiva metoder för fiske är exempelvis: kastmete med räka, spinnfiske med små drag och spinnare och flugfiske med olika flugor med mycket rörelse i, exempelvis som zonkers, marabounymfer och boobieflugor. Spana efter vak och fiska långsamt och gärna nära land. I Mellansjön är mete, spinn och fluga tillåtet medan Kvarnsjön är en ren flugfiskesjö. Tips: ta med flytringen och dra några pigga höstbågar på fluga!

Fina fiskar:
Sportfiskarna sammarbetar med Vilstena fiskodling som odlar fisken i jorddammar vilket ger naturlik fisk med hela fenor. Fisken i Mellansjön och Kvarnsjön varierar vanligen i storlek från 0,5-1,5 kilo men det finns bonusfiskar på drygt tre kilo. Baglimit är tre fiskar/fiskekort. Fiskekorten säljs enbart som dygnskort.

Sjöarnas öppetider:
Fisket är öppet dygnet runt till isläggningen börjar. Info om när sjöarna stängs och när isfisket öppnas meddelas här. Fisket i sjöarna kontrolleras regelbundet av fisketillsynsmän.
Välkomna!

Mer information om Värmdösjöarna finns här med bland annat vägbeskrivning och djupkarta.

Fiskekort till Värmdösjöarna köper du här på fiskekort.se

Kategorier: Fiske i Stockholm, Fisketips | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv