Succé för 08 STREET

65 män, kvinnor, killar och tjejer ställde upp till start i den första 08ABBORREN STREET som genomfördes mitt i centrala Stockholm.

Alla deltagare var taggade till tänderna för att ge sig ut i storstadsvimlet med målsättningen att fånga tre stora abborrar. Mixen av deltagare var härlig och vädret var på topp vilket bidrog till en kalasstämning som gav mersmak. Fisket var aningen trögt, kanske beroende på att abborren till viss del är upptagen med annat. Men de som hade lite erfarenhet av stadsfiske sedan tidigare fick fisk och kunde tillslut räkna hem tre stycken abborrar. Jigg och drop-shot var de dominerande metoderna som också skördade störst framgångar. Vattnet kändes fortfarande lite för kallt för andra beten, typ spinnare och små wobblers vilka säkert blir mer effektivt framöver.

Vinnare av tävlingen blev Mattias Larsson hemmahörande i Alvik och med stor rutin av fisket i stan. Mattias tre största abborrar hade den totala längden 96 cm.

Stort tack till alla som var med och gjorde kvällen till vad den blev. Tack inte minst till tävlingens sponsorer Abu Garcia och Söder Sportfiske, vilka bidrog med ett riktigt schysst prisbord!

Nästa vår måste det självklara målet vara att ta sig över 100 cm på tre abborrar. The game is on!

Nästa 08ABBORREN blir en båttävling till hösten. Redan nu går snacket om att det kommer gå hett till då allas mål är att nå över magiska 200 cm på fem abborrar på fem timmar.

 

 

Kategorier: Fiske, Fiske i Stockholm, Tävlingsfiske | Taggar: abborre, streetfishing |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv