Ett nytt rekord för Klassdraget

hundratusen_barn_kd_...Foto: Sportfiskarna / Genom Klassdraget har över 100 000 skolbarn fått komma ut på fiske under åren.

Sportfiskarnas mångåriga succéprojekt Klassdraget, där barn får chansen att prova på fiske på skoltid, har slagit ett nytt rekord under 2022 – hela 670 klasser och cirka 16 500 fiskande barn.

Redan under tidiga september kan Sportfiskarna alltså konstatera att projektmålet om 16 000 barn för 2022 har nåtts med råge. Hela 670 svenska skolklasser har fått vara ute och prova på fiske och friluftsliv på skoltid och samtliga barn har fått behålla sina mete- och pimpelspön efter aktiviteten.

- Det är ett fantastiskt kvitto för ett av Sveriges mest populära friluftskoncept och är resultat av det stora arbete som förbundets anslutna föreningar och fortbildade pedagoger har gjort tillsammans under ett år då mycket har börjat återgå till det normala efter Covid-åren. Förbundet vill rikta ett stort tack till alla som varit med där ute i sol, regn och rusk och vi vill också tacka vår finansiär Svenskt Friluftsliv för det ovärderliga stödet, sammanfattar Sportfiskarnas Oscar Trowald som har lett projektet sedan 2014.

Därmed stänger Sportfiskarnas också ansökan till Klassdraget för 2022 men öppnar upp den på nytt i december för ansökan inför 2023 då Klassdraget såklart är tillbaka.

Kategorier: Nyheter förstasidan, Förening, Pressrum | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv