Välkomna på familjefiskedag vid Mellansjön på Värmdö

familjefiske-mellans...Foto: Bengt Olsson / Ta med hela familjen på fiskeutflykt till Mellansjön 6 november.

Lördagen den 6 november kl. 10.00-15.00, den sista lördagen under Höstlovet bjuder Sportfiskarna på en riktigt fiskefest vid Mellansjön. Vi bjuder på grillad korv, utrustning finns att låna och extra mycket fisk har precis satts ut i sjön. Bäddat för en riktigt härlig dag med andra ord.

Alla som är intresserade av fiske är varmt välkomna: ung som gammal, familjer, pensionärer eller tonåringar. Du kan vara en riktigt erfaren fiskare sen tidigare eller så är du helt nybörjare som knappt sett ett fiskespö tidigare. Sportfiskarnas duktiga personal finns på plats för att guida och hjälpa de som behöver det. Observera att detta inte är en aktivitet med organiserad barnpassning. Barn under 12 år förväntas dyka upp i någon vuxens sällskap. OBS! Du behöver INTE ha ett giltigt fiskekort för att delta den 6 november då Sportfiskarna bjuder på fisket denna dag.

Klicka här för en karta över Mellansjön. Samlingsplatsen är vid eldplatsen på stenhällen inom synhåll från vägen.

Lär dig hur du fångar Regnbågen, klockan 11.00 och 13.00
Sportfiskarnas John Kärki kommer vid två tillfällen under dagen hålla en mini-kurs där han berättar om hur du enklast fångar Regnbågen. Han kommer ta upp hur regnbågen lever och vad regnbågen äter och nappar på under året. Både spinn, mete och flugfiske kommer att tas upp och hur du bäst fiskar med respektive metod efter Regnbågen.

Utrustning finns att låna
Vi har utrustning på plats för dig som inte har de rätta prylarna sen innan. Men det finns begränsat antal utrustningar för utlåning så ta gärna med dig egna grejer om du har. Vill du få lite tips för hur du fångar Regnbågen innan så du vet vad som är bra att ta med dig så kan du titta på vår film på Youtube.

Flytvästar finns att låna till barn
Vi har ett antal flytvästar att låna ut till barn på plats, dock ej obegränsat. Men har du egen flytväst så ber vi dig om att ta med den. I våra båtar kommer vi ha krav på flytväst. För fiske från land har vi ingen möjlighet att kontrollera om alla har flytväst på sig, det får gå under eget ansvar. Tänk på att det kan vara halt på klipporna runt sjön och en olycka händer så lätt.

Sportfiskarna bjuder på korv
Vi kommer hålla brasan i gång och bjuder på korv så långt lagret räcker. Det är dock alltid svårt att uppskatta hur många som kommer på en sån här aktivitet. Vi kommer ta med mååånga korvar, men det kan alltid vara bra att även ta med något eget så man slipper gå hungrig om det varit stor åtgång på korven. Vi har ingen möjlighet att ha med oss mat som passar alla möjliga dieter, allergier etc. Har du önskemål om specialkost ber vi dig att ta med egen matsäck.

Båtar till utlåning
Vi har sex stycken båtar i sjön. Dessa lånar vi ut utan kostnad under dagen. Så många som möjligt ska få möjlighet att prova fiska från båt. Hur länge man får nyttja båten för egen del beror på antal personer på plats, räkna inte med mer än ett kortare fiskepass från lånad båt innan det är dags för nästa att prova på. 

OBS: VIKTIGT om parkering
Det är ont om parkering vid Mellansjön och vi ber er om att försöka parkera så ansvarsfullt som möjligt. Det finns några parkeringsplatser på Fiskstigen på höger sida av vägen uppe i backen när man passerat sjön, det går även att parkera vid båtklubben längre fram på Malmavägen och sen promenera tillbaka ca 300 m. Ställ er helst inte efter vägen. Måste ni parkera längs vägen så var noga med att ställa er bil så att SL-bussen som trafikerar vägen kan komma förbi.

Hoppas vi ses vid sjön lördag 6 november. Det kommer att bli kul!

Skitfiske önskar vi på Sportfiskarna.

Om fiske och Friluftslivets år
2021 är Friluftslivets år och självklart är sportfisket med på satsningen. Målet är att få så många som möjligt att prova på och bli ännu mer intresserade av sportfiske och friluftsliv. Denna aktivitet är en del av detta och genom att delta så hjälper du oss att nå vårt mål: Att så många som möjligt ska få reda på det vi redan vet, att sportfiske är det roligaste som finns.

Luften_ar_fri-logo-R...

Kategorier: Fiske, Fisketips, Fiske i Stockholm, Region Mitt , Fiskekort nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv