Nu är det klart att det blir SM-tävling i mete i Nyköping

flote_800Foto: Sportfiskarna

Helgen 25-26 september kommer en helt ny SM-tävling att genomföras i samarbete med Torshälla SFK på piren i Nyköping: SM i mete med C&R. Anmäl er snarast!

Arrangörsteamet har fått klartecken från polismyndigheten att genomföra SM i mete på Nyköpingspiren 25-26 september. Detta under förutsättning att inte pandemins restriktioner får ett bakslag. Det finns 200 platser att intresseanmäla sig till och i nuläget är det 97 anmälda så det finns gott om platser kvar. De som vill kan preliminärboka hotellrum på Choice (uppge ”Sportfiskarna” vid bokning) eller Scandic uppge ”SM-Mete” vid bokning.

Tävlingsinfo:
Antalet deltagare är maximerat till totalt 200 personer, varav 20 platser är öronmärkta för juniorer. Det nya med grenen är att de tävlande fiskar enligt regelverket i traditionellt mete men med några avgörande skillnader. Bland annat ska de tävlande lägga fångsten i keepnet och man fiskar på den plats man tilldelad och man får inte byta plats och löja räknas inte på denna tävling. De tävlande håller själva med keepnet. Man fiskar 10-14 på lördagen och 9-13 på söndagen. Lägst total platssiffra vinner i respektive klass, vid samma platssiffra avgör vikt. Fisken återutsätts sedan efter varje deltävling. Tävlingen avgörs i tre klasser, dam, herr och junior (född 2002 eller senare).

Intresseanmälan: För de som anmälde sig förra så gäller att anmäla sig på nytt, förra årets anmälan räknas inte.
För de som vill deltaga skall intresseanmälan vara förbundet tillhanda senast den 31 juli 24.00. Kravet är att man har ett aktivt medlemskap hos Sportfiskarna. Om man vill teckna medlemskap eller kontrollera sitt medlemskap så mejla till:  info@sportfiskarna.se.
Intresseanmälan sker genom att man skickar ett mejl till tavling@sportfiskarna.se och att man uppger: för- och efternamn, medlemsnumret hos Sportfiskarna, klubb, klass, mobilnummer samt mejladress.
(ex Anders Andersson, 123456, Harrens SFK, Herrklass, 070-1234987, anders.andersson@gmail.se)

Besked om tävlingens genomförande: Den 31 juli kommer det slutgiltiga beskedet tas om tävlingen kan komma att genomföras eller om tävlingen ställs in pga Coronarestriktioner. Beskedet kommer att offentliggöras på Sportfiskarna www.sportfiskarna.se/tavling i nära anslutning och där kommer information att delges för hur och när man skall betala in startavgiften på 500:-. 

Lottning: Om det blir fler än 200 personer som skickar in intresseanmälan kommer lottning att ske på Sportfiskarnas huvudkontor måndag den 16 augusti och listan över deltagarna med tillhörande reservlista kommer att annonseras på: www.Sportfiskarna.se/tavling i nära anslutning. Erhållen startplats kan inte överlåtas utan då gäller reservinträde.


Uppföljning: Efter avslutad tävling kommer samtliga deltagare och funktionärer att kontaktas via mejl och ombeds svara på en enkät för att utvärdera tävlingsformen.

Livesändning: ”Tävlingen kan komma att livesändas och tävlingsresultat och reportage kan komma att publiceras på Sportfiskarnas hemsida och i vår medlemstidning Svenskt Fiske, det kommer även att finnas en fotograf/filmare på plats som dokumenterar tävlingen. Genom att du anmäler dig till tävlingen så godkänner du att bilder, även rörliga bilder som tas på dig under tävlingsdagen, får användas för publicering i följande av Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund Sportfiskarnas kommunikationskanaler: webbplats, sociala medier samt tryckt material (skrifter, rapporter och dylikt infomaterial).  Bilderna får även användas av andra parter som rapporterar om Sportfiskarnas verksamhet.  Bilderna kommer aldrig att säljas i kommersiellt syfte. Vill du veta med om vår personuppgiftspolicy hittar du den här.

Frågor: Skicka dina frågor till tavling@sportfiskarna.se eller kontakta tävlingsansvarige Michael Molander på 08-41080605.

Kategorier: Tävlingsfiske | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv