Skolbäcken från fjäll till kust fortsätter under 2021

postkod-jamtland-800Foto: Emma Lindgren / Snart blir det massor av spännande undervisning ute i naturen.

Just nu pågår planeringen för fullt för fortsatt lustfylld naturkunskap för tusentals skolbarn inom specialsatsningen på Skolbäcken i Halland och Jämtland som stöttas av Postkodstiftelsen. Här får eleverna både kunskaper om hur ett ekosystem i ett vattendrag fungerar och själva utföra fiskevård.

- Vi drar i gång verksamheten i början av maj i Krokoms-, Bergs- och Östersunds kommuner. Det blir aktiviteter med flera nya skolor. Verksamheten kommer nu att vara samfinansierad av Postkodstiftelsen och lokala LONA-medel, berättar Eva Nordin-Svedlund, regionalt ungdomsansvarig i Jämtland.

postkod-halland-800
Foto: Emma Lindgren

- Med start sista veckan i april återupptar vi verksamheten i Halland. Sju olika skolor kommer att delta vid tre olika vattendrag. Totalt 26 klasser är inbokade i dagsläget, rapporterar Martin Lindström, regionalt ungdomsansvarig i Region Väst.

Under 2020 deltog totalt mer än 2300 skolbarn och 200 pedagoger i verksamheten i Halland och Jämtland. Utifrån förutsättningarna att verksamheten fick starta upp mitt under pandemin kan resultatet inte betraktas som något annat än en succé. Framgångsfaktorer för att locka skolor att delta har varit att de erbjuds ett färdigt inarbetat och kostnadsfritt koncept som har tydlig koppling till läroplanen.

Mer info/kontakt:
Halland – Martin Lindström, 0705-09 44 89, martin.lindstrom@sportfiskarna.se
Jämtland - Eva Nordin Svedlund, 079- 101 11 32, eva.nordin.svedlund@sportfiskarna.se

Kategorier: Nyheter förstasidan, Ungdom, Miljö, Region Väst, Region Norr | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv