Södra Älvsborg avslutade kvalet till SM i gädda 2021

dm-i-gadda-ulriceham...
Foto: Sportfiskarna

DM i gädda på SM-vattnet 2021 på sjön Åsunden I Ulricehamn är nu avgjort. Av 40 anmälda lag så var det 36 team som kom till start. Intresset av att deltaga var extremt stort och hade man inte satt ett maxtak så hade säkerligen fler lag anmält sig.

Årets sista kvalificering till SM 2021 genomfördes på kommande SM vattnet Åsunden utanför Ulricehamn. Intresset var stort och maxtaket med 40 team fylldes tidigt. Till slut kom 36 team till start.

När läget är som det är i världen så fick arrangörerna tänka om och inte ha något ordinarie kaptensmöte utan all information gick ut digitalt och den gemensamma starten fick utgå. Även på den efterföljande prisutdelningen fick arrangörerna tänka till, de topplacerade lagen ringdes in och en enklare prisutdelning ägde rum.

Dagen innan tävlingen lade sig dimman tjock över sjön så pass att det hade varit omöjligt att fiska i om den inte lagt sig. Men på tävlingsdagens morgon var dimman borta.

Men en köldknäpp, fullmåne, vindstilla och högtryck gjorde fisket extremt trögt. Vilket resulterade i att 55 fiskar mättes in varav fyra gäddor över metern.

Tävlingen vanns av  teamet U-hamn pro team med en längd på 262 cm fördelat på tre fiskar. På andra plats placerade sig Team den onde den gode den fule med en längd på 252 cm och på tredje plats kom Team Steken med 226 cm medan den sista finalplatsen gick till Teamet Tre krokar 1 med 220 cm.

Ulricehamns fritidsfiskare välkomnar alla kvalificerade lag till Åsunden  2021.

Tävlingsledaren / Andreas Tafjord

Kategorier: Tävlingsfiske, Gädda | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv