Team Sportfiskeprylar.se vann SM i gädda

105cm-gadda-segrarna...Foto: Ludvig Ståhl / Segrarnas längsta gädda på 105 cm. Niklas Lahti till vänster och fångstmannen Egron Nilsson till höger.

35 lag kom till start i ett gråmulet väder med lätta vattendroppar hängandes i den starka vinden. Endast sex av båtarna tog höger upp emot Sigtunahållet medan resten av båtarna tog sig genom kanalen ut på Görväln. Vinnarna var en av de som valde att gå ut via kanalen medan tvåan Söders Sportfiske och trean Sjö & Havsguiderna tog sig åt Sigtunahållet.

I Stäkets klubbstuga samlades de som varit med på morgonen för att hjälpa Teamen att komma iväg och att "Coronasäkra" starten, det var spänd förväntan i luften när Calles mobil pinglade till första gången. Sedan kom bilderna i ganska jämn ström och spekulationerna var många på vilket Team som skulle avgå med segern. Det gissades också på vilken längd som skulle krävas för seger. Redan vid lunchrapporten kl 12 stod det klart att fjolårets segerlängd på DM på samma vatten inte skulle räcka till seger och att 4 meter gädda fördelat på de fem längsta redan var passerat av dåvarande ledarna Team Slips. Det var knallhårt i toppen där det ett tag skiljde 4 centimeter mellan de 5 bästa, sen kom rycket, ett ryck som skulle visa sig vara helt avgörande.

Team Sportfiskeprylar.se gick från en plats under mitten för att en halvtimme senare vara i ledning för att sedan bara utöka ledningen. Man vinner slutligen tävlingen på imponerande 471 cm, kapten Ergon Nilsson själv uppväxt i Bålsta, hade med sina två småländska vänner Niklas Lahti och Ludvig Ståhl visat vem som var bäst för dagen. Bakom de suveräna vinnarna så får sekretariatet ett sista pling med 7 minuter kvar, det kommer från Team Söders Sportfiske och en gädda på 89 cm som gör att man ersätter en på 71 cm och ökar med 18 cm och kliver förbi fem lag till en slutlig andra plats med 428 cm med futtiga en centimeter tillgodo på treorna Team Sjö & Havsguiderna. Hela 17 av startande 35 lag "fyller papperet" vilket visar på vilken hög klass det var på deltagarna.

Fjolårets vinnare Team TP får ta nya tag efter att denna gång fångat långa men för få gäddor och man slutar nu på 19e plats.

Ulrika Hedbom bör lyftas upp som den enda dam som var med i årets final, vilket hon var även i finalen 2019, grattis Ulrika, den bronsmedaljen är du väl värd.

Kategorier: Tävlingsfiske, Gädda | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv