Ronald Gabrielsson fick Torbjörn Åslunds stipendium 

torbjornaslund-1-800
Foto: Emma Lindgren / Ronald Gabrielsson tillsammans med Sportfiskarnas ungdomsansvariga Hanna Eriksson och Victor Sandberg.

I år gick ungdomsledarstipendiet Torbjörn Åslunds stipendium till eldsjälen Ronald Gabrielsson, mångårigt verksam i Jönköpings SFK.

Jimmy Wagby och Martin Ahlm i Jönköpings SFK nominerade honom för hans långvariga engagemang inom bland annat ungdomsverksamheten i Jönköpings SFK. Priset delades ut under fredag 25 september vid en överraskningsceremoni utanför föreningens klubbstuga vid Munksjöns strand där Ronald varit verksam som ungdomsledare i snart 60 år. Ronald blev väldigt överraskad, lycklig och tacksam över utdelningen som blev känslosam för såväl utdelarna, de som nominerat och såklart pristagaren.

Nomineringen lyder:

”Ronald har varit spindeln i nätet och oumbärlig för klubbens ungdomsverksamhet sedan 60-talet. Utan Ronald skulle verksamheten i Jönköping varit obefintlig och borta för längesedan. Han sköter om det mesta från vår fina klubbstuga till vårt fina regnbågsvatten vi har för våra medlemmar samt all pappersexercis med allt vad det innebär. Jimmy berättar: Ronald tog hand om min far när han var pojk, sedan tog han hand om mig och mina barn, alltså tredje generationen. Han är helt enkelt oumbärlig för vår verksamhet! Trots en aktningsvärd ålder av 77 år är Ronald pigg och alert och ger alltid 100% i alla lägen och man kan alltid lita på att han ställer upp. Ta bara en sak som lotteri-försäljningen på torget i Jönköping: VARJE lördag året runt för ungdomarnas skull, utan detta hade det varit svårt ekonomiskt för verksamheten. Ronald är sedan några år tillbaka hedersmedlem i Jönköpings SFK."

Om Torbjörn Åslunds stipendium:

2009 instiftade Abu Garcia, promotionföretaget Hello Sweden och Sportfiskarna ett årligt stipendium på 20 000 kronor. Stipendiet instiftades för att hedra minnet av Torbjörn Åslund, passionerad sportfiskare och mångårig försäljningschef på Abu som avled 2007. Syftet med stipendiet är att premiera personer som på olika sätt arbetar för att främja ungas intresse för sportfiske. Läs mer här.

Kategorier: Nyheter förstasidan, Förening, Pressrum | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv