Fiske

Sportfiske är stort! I Sverige är vi 2 miljoner som sportfiskar någon gång årligen. Vi har unika möjligheter att fiska efter många olika arter i våra vatten, allt från öring, röding och harr i fjällen till gädda och abborre i  insjöar och exotiska havsfiskar i Västerhavet. Vi har dessutom vår unika allemansrätt som gör det möjligt för oss att röra oss fritt i naturen. På dessa sidor har vi samlat information om hur, var och när man fiskar bäst, bland annat i anslutning till våra regionkontor. Du hittar även våra fiskekort och recept på fisk här.

Fiskevård en förutsättning för sportfisket

De som fiskar som hobby vill självklart att fisken inte ska ta slut. Därför jobbar många fiskeföreningar, men även de många enskilda sportfiskare med fiskevård. Fiskevård är även ett av Sportfiskarnas allra viktigaste områden. Läs mer om vårt arbete med konkret fiskevård och förbättrad vattenmiljö här. Sportfiskarna är den enda organisation i Sverige som enbart jobbar med livet under ytan som fokus.

abborre i henkes hand

Fiske är stort och viktigt!

Därför jobbar Sportfiskarna för att fisket i Sverige ska ha ett starkt bestånd med friska fiskar och friskt vatten. Se filmen nedan från Sportfiskarnas kanal på Youtube.

 

AKTUELLT