Föreningsmedlemskap

Sportfiskarna har idag ca 400 anslutna föreningar. Här kan du hämta all information som behövs för att ansluta er förening till Sportfiskarna eller få hjälp med hur du och dina fiskekompisar kan starta en egen klubb.

 

Anslut er förening!

- MEDLEMSKLUBB, FÖRBUNDSKLUBB ELLER FISKEVÅRDSOMRÅDE?

Medlemsklubb

En förmånlig anslutningsform som lämpar sig för de klubbar där medlemmarna vill ha ett personligt medlemskap i Sportfiskarna. Alla medlemmar får tidningen Svenskt Fiske, olycksfallsförsäkring och alla övriga förmåner som ingår i medlemskapet.

Klubben får tillgång till Sportfiskarnas medlemsregister där man enkelt kan administrera sina medlemmar och även kommunicera via e-postfunktionen. Alla medlemmar får ett medlemskort med distrikttillhörighet och klubbens namn, vilket skickas ut direkt till medlemmarna. Sportfiskarns medlemsenhet kan hjälpa medlemsklubbarna med administration kring exempelvis adressändringar eller beställning av borttappade medlemskort. Klubben betalar medlemsavgiften per medlem
och det tillkommer ingen övrig avgift för klubben. 

OBS. Minsta årliga debitering är 10 seniormedlemskap.

Förbundsklubb

En enklare anslutningsform där endast klubben ansluts som medlem. Medlemmarna får inget personligt medlemskap men klubben kan ta del av samma föreningsförmåner som t.ex. medlemsklubbarna.

Fiskevårdsområde

Fiskevårdsområden ansluter sig till förbundet som på rådande villkor som för förbundsklubb kategori 3. Anslutningsformen är reglerad till en fast kategori då storleken på ett FVO inte baseras på antalet medlemmar, utan snarare på de vatten som ett FVO förvaltar.

Medlemsavgifter

För mer info om att ansluta er förening kontakta medlemsenheten: medlem@sportfiskarna.se eller 08-410 80 600

Här kan du ladda hem medlemsinformation och blanketter för att göra din klubb till medlem i Sportfiskarna: Anslutningsinfo

Här kan du ladda hem ansökningsblankett för föreningsmedlemskap. 

Bilda en förening

Här kan du läsa Sportfiskarnas lathund som beskriver hur man bildar en egen sportfiskeklubb: Bilda klubb
Stadgar
En sportfiskeklubb måste ha stadgar. Här kan du ladda hem förbundets normalstadgar för fiskeklubbar: Stadgar