Sportfiskewebben
Besök Sportfiskarnas webbshop
Köp fiskekort ONLINE
Forshaga Camping
Forshagaakademin
Dogger


Torbjörn Åslunds Stipendium

2009 instiftade Abu Garcia, promotionföretaget Hello Sweden pch Sportfiskarna ett årligt stipendium på 20 000 kr. Stipendiet instiftades för att hedra minnet av Torbjörn Åslund, passionerad sportfiskare och mångårig försäljningschef på Abu som avled 2007. Syftet med stipendiet är att premiera personer som på olika sätt arbetar för att främja ungas intresse för sportfiske.

Eldsjäl från Göteborg belönad för ungdomsarbete

Roland Hartwig fick stipendiet 2014.

Måndag 16 juni delades Torbjörn Åslunds minnestipendium ut i Göteborg. Den överrumplade men lycklige mottagaren Roland Hartwig överraskades av en stor samling fiskeskolebarn, vänner, personal från Sportfiskarna samt Abu Garcias försäljningschef Olle Lidesjö – alltsammans i direktsändning i Sveriges radio P4!
Torbjörn Åslunds minnesstipendium är den finaste utmärkelsen man kan erhålla som ideell ungdomsledare i sportfiskesverige. Sedan 2009 har det delats ut av Abu Garcia, promotionföretaget Hello Sweden och Sportfiskarna i syfte att premiera en person för sitt arbete med att främja ungas intresse för sportfiske, fiske- och vattenvård. Stipendiet, som uppgår till 20 000 kronor, instiftades för att hedra minnet av Torbjörn Åslund, passionerad sportfiskare och mångårig försäljningschef på Abu som avled 2007.
Årets mottagare Roland Hartwig erhöll stipendiet i hård konkurens med en rad andra nominerade eldsjälar runt om i landet.
– De många och starka nomineringarna vittnar om vilka fantastiska ideella krafter som finns därute, alla redo att inspirera barn till att börja upptäcka sportfiskets spännande värld. Dessa kvinnor och män är helt ovärderliga för oss. Valet var inte lätt, men vi känner starkt att Roland var årets mottagare, konstaterar Sportfiskarnas ungdomsansvarige Oscar Trowald.
Olle Lidesjö från Abu slöt upp i de positiva tonerna:
– Det är en ära att ge Roland detta pris. Det är en person som man har hört talas mycket om under många år. Det ungdomsarbete han uträttar i sin klubb SFK Aktiv och i distriktet är exemplariskt.

Läs mer om utdelningen här 

 

Nominera kandidater

Mottagaren av stipendiet ska uppfylla följande kriterier:

  1. Stipendiaten ska ha gjort en betydande insats för att främja barn och ungdomars intresse för sportfiske och/eller fiske- och vattenvård samt fiskeetik.
  2. Stipendiaten ska ha gjort denna insats osjälviskt och utan något direkt vinstsyfte.
  3. Stipendiaten kan vara en ideellt engagerad person såväl som en yrkesverksam.
  4. Stipendiaten får inte vara anställd på Sportfiskarna eller Abu Garcia.

Sista datum för nominering inför nästa utdelning är 31 mars 2015!

Skicka din nominering till:

oscar.trowald@sportfiskarna.se

Glöm inte att bifoga kontaktuppgifter till såväl den du nominerar som till dig själv!


 

Om den senaste pristagaren:
 

”Med en aldrig sinande energi, en stor initiativförmåga och med en rejäl portion personlig värme har Roland Hartwig under snart två decennier gjort sin klubb SFK Aktiv känd för sitt gedigna och framsynta ungdomsarbete. Genom ett föredömligt samarbete med Lundby stadsdelsförvaltning har klubben formats till en av landets största plantskolor för nästa generations sportfiskare. Under samma period har Roland varit distriktets starkaste ideella kraft vid alla de fiskearrangemang för barn och familjer som med tiden har blivit synonyma med Rolands arrangörskap.
Roland Hartwig är en genuin föreningsmänniska ut i fingerspetsarna – en lojal och driven förebild som allt sedan 1950-talet arbetat i föreningssveriges djupaste led utan erhållna ersättningar och utmärkelser.  I Roland möter man en positiv och nytänkande ideell ledare med en stor kärlek för sportfiske och med ett brinnande engagemang för barn och ungdomars rätt till en aktiv och spännande fritid.”
 

Dessa har fått 
stipendiet:
 

Batoni Celic, Helsingborg
Kenneth Israelsson, Norrköping
Magdalena Filipsson, 
Köping
Ingela Dalin, Timrå
Roland Hartwig, Göteborg


 
Mer information: Kontakta 
Oscar Trowald
0733-24 13 41
oscar.trowald@sportfiskarna.se

 

Följ oss på Facebook

Följ oss på Instagram


Sportfiskarna har 90-konto.
 
Huntyard
Sportfiskeprylar
Fiskefeber
Fiskesnack
Eckerö LinjenAdministratör