Besök Sportfiskarnas webbshop
Dogger
Köp fiskekort ONLINE
Forshagaakademin
Forshaga Camping
SportfiskewebbenÖverraskningar i fiskets värld kommer inte sällan för den som är mest ihärdig och tålmodig. Leif Krause ligger ju i rätt hårt med sitt fiske och belönas ofta rikligt också.

Häromdagen var han ute på Gullmarns is med teamkamraten Per. Målet var klorocka, men de behagade inte nappa. Istället krokade Laif en ovanlig filur som vi av logiska skäl inte registrerar. Den är ju ingen fisk. En hummer!Dessutom kom det upp fiskar av allehanda slag, som vitling, sandskädda, knot, torsk, gråsej, sill, berggylta och glyskolja.

Men, trots den kloförsedda som häftigt inslag, var nog paddtorskarna dagens behållning. För när Leif krokade en paddtorsk på 310 gram var det också hans 56:e art (!).Varken Leif eller Storfiskregistret har ju egentligen någon tävling i antalet arter, men lite anmärkningsvärt är det trots allt att konstatera att paddtorsken faktiskt tar upp Leif i toppen. För första gången har han passerat Ola Esbjörnsson i antalet arter. Leif själv tror dock att det är högst tillfälligt:

- Ordningen är nog snart återställd igen.

Får man gissa att herr Esbjörnsson har några eskapader och satsningar på lut? I vilket fall som helst är det ganska anmärkningsvärt att de här båda rusar mot 60 arter.  

 

Bilder från Leif Krause, Team Garmin/ABU

Tags:

Namn:
E-mail:
Webbsida:
Title:
Kommentar:
Kommentera inlägg  Avbryt 
Följ oss på Facebook

Följ oss på Instagram


Sportfiskarna har 90-konto.
 
Fiskesnack
Sportfiskeprylar
Huntyard
Fiskefeber
Eckerö LinjenAdministratör